Există dovezi care sugerează o legătură între nivelurile de vitamina D din sânge și bolile cardiovasculare, în special cele aterosclerotice. Ce alimente să consumi mai des?
Cel mai vechi ou încondeiat din lume are 500 de ani și are o legătură cu România, care vine din perioada medievală. Obiceiul decorării ouălor de Paște este foarte vechi, dar natura fragilă a cojilor de ouă a făcut ca foarte puține să fi rezistat timpului.
Cel mai sănătos mod de a găti un ou. Beneficiezi de toți nutrienții în acest fel. Ce recomandă nutriționiștii?
Codul de pe ouă: ce înseamnă cifrele inscripționate și cum alegi cele mai sănătoase ouă pentru Paște. Data viitoare când ajungi la raftul cu ouă, uită-te cu atenție la primul caracter de pe coajă - acolo se află cheia calității!
De ce să consumi albuș de ou. Superalimentul scade tensiunea, ajută la slăbit, protejează inima. Datorită profilului lor nutrițional sănătos, pot fi o alegere excelentă pentru cei care vor să-și mențină o dietă echilibrată și să-și îmbunătățească sănătatea cardiovasculară.