Buretele de bucătărie, deși pare un banal și inofensiv obiect cu ajutorul căruia curățăm farfuriile și vasele din care mâncăm, poate deveni un pericol pentru sănătate. Cât de des ar trebui schimbat și de ce ar fi mai bine să folosim o perie în locul lui?
Cât de des să speli prosoapele și la ce temperatură? De ce sunt medii prielnice pentru bacterii? De multe ori, acordăm foarte puțină atenție prosoapelor pe care le folosim și nu ne gândim la cât de frecvent ar trebui spălate.
Dr. Mihaela Bilic susține: ”Copiii au nevoie de microbi!” Ne sacrificăm sănătatea de dragul igienei! Dr. Bilic sugerează că expunerea la microbi și bacterii din natură este benefică pentru dezvoltarea imunității.
Oamenii de știință lucrează la dezvoltarea unui tratament revoluţionar împotriva cancerului și a unui nou antibiotic puternic pe baza unor molecule ascunse în microbii sedimentelor de pe melcii de mare sau în secreţiile unui burete de mare.
Istoria spălării mâinilor se întinde încă din cele mai vechi timpuri, când era în mare parte o practică bazată pe credință. Vechiul Testament, Talmudul și Coranul menționează spălarea mâinilor în contextul curățeniei rituale.