Trabantul, „cartonatul”, cum i se mai spune, a cărui producție a început în 1957 în RDG, a fost unul dintre cele mai populare automobile în fostul bloc sovietic. Iar în 1990, după căderea „Cortinei de fier”, specialiștii l-au testat să vadă cât de sigur era în caz de accident.
Infrastructura de drumuri a fost și este esențială pentru mobilitatea oamenilor. Ștefan cel Mare, de exemplu, a săpat „tuneluri rutiere” și pe 3 niveluri pe sub un oraș, cum azi nu există, pentru ca soldații și localnicii să se poată mișca rapid în cazul unui atac.
Obiceiul de a purta verighete a apărut acum mii de ani, iar papura și stuful au fost primele materiale folosite pentru a le face. În schimb, pentru oamenii simpli, a face schimb de verighete la căsătorie a devenit o tradiție mult mai târziu.
Cele mai vechi mărțișoare din lume au fost găsite în România și erau sub forma unor mici pietre de râu vopsite în alb și roșu. Chiar dacă, la începuturi, sărbătoarea avea alte semnificații, obiceiul dăruirii de mărțișoare in prima zi a lunii martie a traversat mileniile.
Despre obiectul unic în lume descoperit la Sarmizegetusa Regia, fosta capitală a regatului dacic, experții sunt de acord că este o piesă de o valoare excepțională. Artefactul, ce este o matriță făcută din bronz, a fost folosit la Sarmizegetusa în perioada războaielor daco-romane.