România aruncă anual peste 6.000 de tone de alge care ajung să putrezească pe plaje în loc să le folosim ca alții, în industria cosmetică, gastronomie și agricultură.
România aruncă anual peste 6.000 de tone de alge care ajung să putrezească pe plaje în loc să le folosim ca alții, în industria cosmetică, gastronomie și agricultură.
Premieră, pentru gastronomia indiană. Un restaurant indian a obținut 3 stele Michelin. Directorul internațional al Ghidului Michelin, Gwendal Poullennec, a ținut să salute creativitatea tânărului bucătar de 38 de ani.
Cozonacul este, fără doar și poate, desertul-vedetă al mesei de Crăciun. Există fel și fel de rețete de cozonac, dar cele pregătite de Chef Sorin Bontea și Chef Cătălin Scărlătescu includ ingrediente „speciale” și sunt de top chiar dacă cei doi bucătari nu mai apar la TV.
Legenda spune că primul mic a fost mâncat în Centrul Vechi al Capitalei, fiind inventat dintr-o întâmplare. S-a întâmplat acum 100 de ani.
Pentru mulți oameni, sezonul de vacanță este aproape sinonim cu un flux nesfârșit de mese, din noiembrie până la sfârșitul anului și începutul anului următor.
Zacusca, preparatul tradițional tomnatic făcut din vinete și ardei copți, ceapă și roșii, își face loc în cămara fiecărui român gospodar. Este însă zacusca un preparat 100% românesc? Nu.