Războiul din Ucraina ne-a arătat cât de importante sunt achizițiile de tehnică militară care au tot fost amânate până acum. În următorii ani, situația se va schimba radical: în România vor fi produs drone, blindate, minisubmarine și nave militare.
Au trecut mai bine de patru ani de la demararea procesului de identificare a unui constructor al navelor militare.
Că Liviu Dragnea a avut un interes major în procedura de atribuire a contractului pentru construirea unor corvete pentru Ministerul Apărării s-a scris cu mai multe sau mai puține argumente. Legătura lui Dragnea cu un competitor ar fi fost avocata sa. Acum a apărut un nou detaliu.
Joint venture-ul Naval Group – Fincantieri, liderii din Franţa şi Italia în domeniul naval şi competitori în licitaţia pentru corvete din România, se va numi ”NAVIRIS”, conform anunţului făcut miercuri de cele două companii.
Romtehnica SA, compania care a organizat licitația pentru corvetele militare destinate Forțelor Navale, a comunicat azi asocierii Naval Group - Șantierul Naval Constanța că a câștigat licitația pentru furnizarea de corvete, potrivit unui document consultat de G4 Media.