Atunci când îţi cauţi un apartament în Bucureşti, oferta tipică este astfel: întâi, apar multe apartamente situate în cartierele mai sărace ale Capitalei, apoi preţul creşte. Dar există şi oferte atipice.
De unde vin numele cartierelor din București? Aproape 2 milioane de oameni locuiesc în Capitala țării, în diferitele sectoare ale celui mai mare oraș al României. Dar foarte puțini știu care este originea numelor zonelor în care stau.
Balauru, Cioc, Nae Chioru și Sandu Moise din Ferentari au fost primii interlopi români, după cel de-al Doilea Război Mondial. Ei au fost vânați de celebrul comisar Alimănescu.
Nuțu Cămătaru, unul dintre cei mai cunoscuți lideri ai lumii interlope, retras din ”activitate” în urmă cu câțiva ani, a devenit antreprenor și are toate afacerile ”la vedere”.
Reputația de „cartier rău famat” a Ferentariului a ajuns până în Anglia. Bloggerul londonez Ameer Kato Shamsu a vizitat și el această zonă din Capitală, unde este puțin probabil să revină după experiența trăită.