Rusia afirmă că a triplat producția de drone militare planificată pentru 2025, datorită sprijinului tehnologic și comercial primit din China. Analiștii avertizează că aceste evoluții vor duce la intensificarea atacurilor asupra Ucrainei, în special cu drone de tip Shahed.
Ucraina a fost ținta celui mai mare atac aerian de la începutul invaziei ruse, cu 741 de arme aeriene lansate în doar câteva ore. Cel mai grav afectat a fost orașul Lutsk, din regiunea Volyn, lângă Polonia, unde exploziile au provocat incendii și pagube materiale semnificative.
Un atac fără precedent al Rusiei a devastat capitala Ucrainei în noaptea de 3 spre 4 iulie, cu aproape 550 de drone și rachete lansate asupra Kievului. Bombardamentul vine la doar câteva ore după o convorbire telefonică între Vladimir Putin și Donald Trump.
Regatul Unit și-a reafirmat sprijinul ferm pentru Ucraina, angajându-se să livreze 100.000 de drone până în aprilie 2026. Este o creștere de zece ori față de nivelul actual de livrări, iar decizia vine în contextul noii strategii de apărare britanice.
CSAT: România va putea doborî dronele Rusiei. Populația trebuie pregătită de război. Patru legi din domeniul Apărării, pe care România se străduie să le modernizeze de mai mulți ani, vor fi adoptate până în luna iunie, înainte de summitul NATO de la Haga.