SFÂNTUL APOSTOL ANDREI, 30 NOIEMBRIE, sărbătoare cu cruce roșie. Povestea ocrotitorului românilor. Ziua Sf. Andrei marchează debutul sezonului sărbătorilor de iarnă, care vor continua cu Sfântul Nicolae, celebrat pe 6 decembrie, şi se vor încheia de Bobotează, pe 6 ianuarie.
Pe 29 august, Biserica prăznuiește Tăierea Capului Sfântului Proroc Ioan Botezătorul. În această zi, Biserica a rânduit să fie post. Ce tradiții și superstiții au românii de această sărbătoare?
Pe 29 iunie, Biserica îi prăznuiește pe Sfinții Apostoli Petru și Pavel. Care este povestea celor doi mari sfinți și ce nu ai voie să faci sâmbătă?
Pe 21 mai, peste 1,8 milioane de români își serbează onomastica. Sunt prăznuiți sfinții Constantin și Elena. În această zi sunt o mulțime de obiceiuri legate de agricultură dar și de protecția gospodăriei.
Sântul Gheorghe este unul dintre cei mai venerați sfinți din calendarul ortodox. El este un protector al naturii înverzite și al animalelor. În această zi fetele și băieții pot afla dacă se căsătoresc și cu cine.