Vouchere de performanță, de 250 de lei, pentru peste 8.000 de elevi din sectorul 2 al Capitalei

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 28.02.2023 - 14:26
Vouchere de performanță, de 250 de lei, pentru peste 8.000 de elevi din sectorul 2 al Capitalei. - Foto: PNL Sector 2

Peste 8.000 de elevi din sectorul 2 al Capitalei vor beneficia de voucherele în valoare de 250 de lei pentru a face performanță, potrivit unei inițiative susținută de consilierii locali PNL, membrii ai filialei PNL Sector 2, și aprobată de consiliul local.

SHARE

Încurajarea tinerilor pentru a face performanță rămâne o prioritate pentru PNL Sector 2 și pentru Monica Cristina Anisie, președinta organizației și a Comisiei pentru Învățământ din Senat, cea care a susținut și promovat inițiativa.

„Prin acest proiect, copiii din sectorul 2 care fac sport de performanță sunt susținuți lunar în pregătirea lor. Mulți dintre ei sunt viitorii campioni care vor reprezenta România peste hotare și avem datoria să îi susținem în munca zilnică colosală pe care o depun pentru visul lor. Le multumesc tuturor consilierilor locali dar în mod special domnului consilier PNL Silviu Feroiu că sunt alături de acești copii minunați și ambițioși”, a declarat Monica Anisie, președintele PNL sector 2.

Proiectul „Dăruim speranță pentru performanță în sport” presupune acordarea de sprijin financiar, sub forma unor tichete valorice în valoare de 250 de lei pe lună, pentru încurajarea activității sportive și recunoașterea meritelor copiilor.

„Astfel, elevii din Sectorul 2 care ne fac cinste în domeniul sportului de performanță vor fi sprijiniți și apreciați la adevărata lor valoare! Investiția în acești tineri este una naturală, imperioasă, pentru a trasa contururile viitorului în care credem”, conform documentului, cu privire la aprobarea proiectului, publicat pe site-ul Primăriei Sectorului 2.

Voucherul se acordă lunar și este valabil 30 de zile.

Cum pot fi înscriși elevii în proiectul „Dăruim speranță pentru performanță în sport”

Înscrierea în proiect se realizează de către părinţii/reprezentanţii legali ai beneficiarilor prin depunerea la unitatea de învăţământ preuniversitar de stat de pe raza Sectorului 2 al Municipiului Bucureşti, la care este înscris elevul, a următoarelor documente: 

a)   cerere pentru acordarea voucherelor pentru sport;

b) dovada că elevul s-a înscris/legitimat la una dintre structurile sportive eligibile;
c) documente care să ateste calitatea de părinte, respectiv certificatul de naştere al elevului, în cazul părinţilor naturali, sau hotărârea judecătorească de încuviinţare a adopţiei, în cazul elevului adoptat; 

d) documente care să ateste calitatea de reprezentant legal, după caz.
e) declaraţie pe propria răspundere că celălalt părinte sau, după caz, reprezentantul legal nu beneficiazădealtetichetevaloriceIsprijin financiaracordatedealteentitati;
f) alte documente solicitate de unitatea de învăţământ preuniversitar de stat de pe raza Sectorului 2, după caz, potrivit regulamentului intern.
g) declaraţia pe proprie răspundere a părintelului sau reprezentantului legal al beneficiarului că se obligă să achite contravaloarea impozitului pe venit, aferent voucherelor pentru sport acordate. 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te