Klaus Iohannis a declarat luni că recent a existat o dezbatere intensă şi firească cu privire la viitorul educaţiei, arătând că se aşteaptă ca aceasta să continue în Parlament, până se va ajunge la o formă legislativă care să-i ajute pe profesori să-şi îndeplinească aspiraţiile.
"Aşa cum ştiţi, educaţia este un domeniu pe care îl consider esenţial pentru fiecare dintre noi şi pentru ţară în ansamblu. De aceea am lansat viziunea strategică 'România Educată', pe baza căreia Guvernul şi-a asumat realizarea unui nou cadru legislativ şi investiţii majore în creşe, grădiniţe, şcoli, licee şi universităţi.
În ultimele luni, în spaţiul public a existat o firească şi intensă dezbatere publică despre viitorul educaţiei, dezbatere care mă aştept să continue în Parlament, până când vom ajunge la o formă legislativă care să vă ajute pe fiecare dintre dumneavoastră să vă îndepliniţi aspiraţiile", a spus şeful statului la deschiderea anului şcolar de la Colegiul Naţional "Grigore Moisil" din Bucureşti.
El a subliniat şi că viitoarele legi ale educaţiei ar trebui să pună în aplicare în şcolile româneşti schimbările pe care evoluţiile societăţii şi ale ştiinţei ni le-au arătat ca fiind necesare.
Aproape 3 milioane de elevi şi preşcolari, aşteptaţi la cursuri
Aproape 3 milioane de elevi şi preşcolari încep luni cursurile noului an şcolar 2022 - 2023 în peste 17.800 de unităţi de învăţământ.
După doi ani de restricţii în contextul pandemiei de COVID-19, părinţii vor avea acces la festivităţi.
Anul şcolar 2022 - 2023 are o durată de 36 de săptămâni de cursuri şi se va încheia pe 16 iunie 2023.
Pentru clasele a XII-a zi, a XIII-a seral şi frecvenţă redusă, anul şcolar are o durată de 34 de săptămâni de cursuri şi se încheie la data de 2 iunie 2023.
Pentru clasa a VIII-a, anul şcolar are o durată de 35 de săptămâni şi se încheie la data de 9 iunie 2023.