Testarea elevilor: Anglia, în școală. Franța, acasă. Germania, de 3 ori/săptămână. Bulgarii refuză

DE Petre Bădică | Actualizat: 29.11.2021 - 13:23
Testarea elevilor: Anglia, în școală. Franța, acasă. Germania, de 3 ori pe săptămână. Bulgarii refuză / NPR

După săptămâna de vacanță, în școli va începe testarea copiilor împotriva coronavirus.

SHARE

Ministrul Sănătății și ministrul Educației apar în trei videoclipuri în care arată cum se pregătesc și se realizează testele antigen de salivă pentru depistarea covid la copii.

Demonstrația vine în contextul în care mulți profesori sunt nemulțumiți că vor trebui să realizeze aceste teste în școli. De altfel, ministrul Sorin Cîmpeanu a spus că asamblarea samblarea unui set de două teste de salivă, cu toate componentele poate fi realizată într-un minut, fiind folosite mănuşi sterile şi pungi sterile cu fermoar pentru această procedură.

Citește și: VIDEO Rafila și Cîmpeanu demonstrează, în trei clipuri, cum se realizează un test de salivă la copii

Tot el a spus că toate ţările au avut această problemă cu testele de salivă care nu erau asamblate.

Newsweek România a căutat să vadă cine este responsabil de testarea anti-COVID a elevilor în Europa.

Franța: Elevii, testați acasă. Testele sunt gratuite

„În noul sistem, dacă un caz de Covid-19 este raportat la un elev, ceilalți elevi din clasă trebuie să fie testați. Cei care obțin un rezultat negativ vor avea voie să se întoarcă la școală. Orice elev care va fi testat pozitiv va trebui să se izoleze timp de 10 zile, așa cum este cazul în prezent. Testele ar trebui efectuate de familii, mai degrabă decât în ​​școli. Ar putea fi vorba de teste PCR sau antigen. Ele sunt gratuite”, scrie thelocal.fr.

Citește și: Testele PCR sunt eficiente împotriva variantei Omicron, susține OMS

Marea Britanie: Profesorii nu vor implicarea lor în procesul de testare

Într-un e-mail adresat școlilor, Departamentul pentru Educație al Marii Britanii le-a spus directorilor să comande suficiente truse de testare pentru a se asigura că fiecare elev poate face un test rapid anti-coronavirus. „Ne-am dori ca toate școlile să fie pregătite să-și testeze elevii la fața locului, la întoarcerea la școală”, a spus Departamentul de educație.

Un sindicat al profesorilor arată că dascălii trebuie lăsați să se concentreze pe predare și funizarea de informații, ceea ce este deosebit de important în contextul perturbărilor cauzate de pandemie.

„Ultimul lucru de care au nevoie este o altă responsabilitate uriașă care nici măcar nu intră în sfera educației… Rolul școlilor ar trebui limitat la oferirea unui spațiu pentru comunicarea cu elevii, mai degrabă decât de înființarea de centre de testare și de instruire a personalului”, potrivit sindicatului citat de newssky.

În Irlanda, părinții au fost rugați să contacteze directorul școlii, atunci când copilul lor este testat pozitiv. Directorul va contacta apoi părinții celorlalți copii din clasă și le va oferi detalii despre cum să comande teste antigen gratuite prin apelul la un număr special de telefon. Orice copil care este depistat pozitiv va rămâne 10 zile în izolare, scrie irishtimes.com.

Berlin: testare de trei ori pe săptămână, în școală

„În general, frecventarea școlii este obligatorie.  Planul de organizare Corona este utilizat pentru evaluarea regulată a ratelor de infecție în școlile primare, școlile gimnaziale și în școlile profesionale din Berlin. Acesta cuprinde trei niveluri (verde, galben, roșu). Fiecare nivel impune măsuri de igienă adaptate ratelor de infectare.

Profesorii și elevii trebuie să fie testați de trei ori pe săptămână. Testele vor fi oferite și efectuate la școală. Persoanele vaccinate și care au trecut prin boală sunt scutite de testare. Obligația de a purta măști medicale se aplică tuturor claselor”, potrivit autorităților de la Berlin.

Bulgaria: testele nu sunt sigure

Părinții și profesorii, care nu sunt de acord cu propunerea de testare regulată a copiilor pentru Covid-19 ca o condiție pentru a se întoarce în sălile de clasă, au ieșit la proteste la Sofia. Protestatarii spun că testele nu sunt de încredere și nu vor opri pandemia, arată bnr.bg.

Luxemburg: teste de trei ori pe săptămână

Elevii din școala primară urmează să fie supuși testării Covid-19 de trei ori pe săptămână, după ce o creștere a infecțiilor în rândul copiilor mici a atins acum niveluri mai mari decât iarna trecută, a declarat ministrul Educației, Claude Meisch.

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te