PSD: salariile profesorilor, dublate. Ministrul Muncii: ba, le-am triplat

DE Petre Bădică | Actualizat: 03.05.2019 - 14:14

Partidul condus de Dragnea nu se pune de acord nici atunci când anunță creșterile triumfaliste de salarii.

SHARE

Într-un videoclip promovat de PSD pe pagina oficială suntem informați că „salariile profesorilor au fost dublate în timpul guvernării PSD”.

Probabil că ministrul Muncii, Marius Budăi, și-a zis că e prea puțin și le-a mărit din pix,  contrazicându-și propriul partid.Prezent la o emisiune tv, ministrul a prezentat un slide din al cărui grafic aflăm că salariul profesorilor a crescut de la 1.855 de lei la 5.526 de lei net. Adică nu s-a dublat, ci chiar s-a triplat.

Marius Budăi a fost contrazis de oamenii care muncesc în sistem, adică de realitate. Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ atrage atenția că „exemplul oferit de ministrul Muncii, potrivit căruia salariul net al unui profesor S cu grad didactic II și cu o vechime de peste 25 de ani, a ajuns în luna martie 2019 la valoarea de 5.526 lei, este eronat.

Comparativ cu luna decembrie a anului 2016 (1.855 de lei), s-ar fi aplicat o creștere salarială de 297%. Cifrele sunt eronate, lucru demonstrat de calculele realizate de experții FSLI. Astfel, salariul net real pentru această categorie de profesori este de 3.360 de lei. Un calcul matematic simplu ne arată faptul că majorarea aplicată salariului net 2019 vs 2016 este de 78%”, spun sindicaliștii.  

Altfel zis, nici măcar PSD nu are dreptate.

Scuze obligatorii

„Este obligatoriu ca ministrul Muncii să ofere opiniei publice, dar mai ales angajaților din sistemul de învățământ, explicații privind cifrele pe care le-a prezentat. Vrem să știm ce calcule au fost făcute și cine se face vinovat de răspândirea unor neadevăruri.

Datele sunt FALSE și credem că ministrul Muncii trebuie să dea dovadă de responsabilitate, întrucât angajații din educație sunt în acest moment lezați de declarații publice din partea unui oficial al Guvernului României care reprezintă politicile sociale, dar și justiția socială, așa cum impune titulatura ministerului, pe care îl conduce…”, a declarat președintele FSLI, Simion Hancescu.  

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2019 NEWS INTERNATIONAL S.A.