Firea taie 22% din bugetul școlilor și grădinițelor pentru a se salva de la faliment

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 21.06.2019 - 14:49

Subvenția pentru RATB și RADET acoperită din bani care ar fi ajutat copii.

SHARE

Gabriela Firea a anunțat, în luna mai, că Bucureștiul se află în faliment nedeclarat.

Ea a cerut ajutorul premierului Dăncilă care ar urma să disponibilizeze un miliard de la bugetul de stat pentru a ajuta Capitala să nu intre în incapacitate de plată. Firea a anunțat că are cuvântul premierului că banii vor veni la rectificarea bugetară.

Dacă te uiți, însă, pe declarațiile premierului, aceasta s-a ferit să facă promisiuni concrete în acest sens. În așteptarea rectificării, Firea este decisă să taie din banii alocați pentru educație.

Copiii vor fi, astfel, direct afectați de modul în care Firea a administrat bugetul de un miliard de euro pe an al Capitalei. Concret, nu se vor mai face investiții în construcția și modernizarea școlilor și grădinițelor.  

„Peste 35,6 milioane de lei sunt propuse pentru tăiere de la capitolul Învățământ, din totalul alocării pentru acest capitol de 162,9 milioane de lei. Proiectul de hotărâre pentru rectificare bugetară este pe ordinea de zi a Ședinței Consiliului Local al Municipiului București programată pentru miercuri, 26 iunie, și menționează faptul că rectificarea vine la propunerea Primarului General și a Comisiei de Specialitate din Primărie.

Capitolul Învățământ din bugetul Bucureștiului are parte de o rectificare mare, de 21,9% din bugetul alocat pentru anul 2019. Suma rectificată vizează în special investiții în infrastructura școlară. Sunt luați banii de la Învățământul preșcolar, în sumă de 7.985.000 de lei și mai rămân după rectificare 25.000 de lei. Sunt tăiate exact construcțiile, modernizările și extinderile unor grădinițe. La capitolul învățământ primar și gimnazial, tăierea de buget are loc tot la investiții în infrastructură școlară. Aici sunt lăsate fără jumătate din banii alocați mai multe proiecte de construcție la școlile cu profil sportiv. Din alocarea totală de 42.518.000 lei sunt propuse pentru tăiere 22.052.000 lei.”, scrie edupedu.ro

Citește și: De unde taie Gabriela Firea din buget 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.