Pentru a nu avea obstacole în învățare, examenul național are drept scop descoperirea problemelor de înțelegere ale elevilor și rezolvarea cât mai repede a acestora, scrie portalinvatamant.ro. Calificativele obținute nu se trec în catalog, elevii putând să se relaxeze din acest punct de vedere și să nu-i copleșească emoțiile. Clasele pregătitoare, precum I și a II-a, fac parte din ciclul achizițiilor fundamentale. Astfel, o evaluarea a cunoștințelor acestora este optimă pentru perioada de timp în care elevii își pun bazele cititului, scrisului, socotitului și rezolvării de probleme. În acest sens, Evaluarea Națională la clasa a ÎI-a se desfășoară pe parcursul a trei etape:
Citește și: VIDEO Un câine, care a adulmecat sute de bombe și mine rusești, decorat de președintele Zelenski
- test de Limba Română - scris - pentru evaluarea competențelor de producere a mesajelor scrise. Elevii primesc exerciții de scriere funcțională, precum redactarea unui bilet și de scriere creativă, precum redactarea unui scurt text pe baza unor întrebări.
- test de Limba Română - citit - pentru evaluarea competențelor de receptare a mesajelor citite. Elevii primesc un text pe care trebuie să-l citească și să-l înțeleagă. După acest proces vor răspunde la câteva întrebări pe baza textului citit anterior.
- test de Matematică - pentru evaluarea competențelor la matematică.
Citește și: VIDEO Biden reactivează o lege din al II-lea Război Mondial ca să poată trimite armament în Ucraina
Calendarul Evaluării Naționale 2022 clasa a ÎI-a
- Limba română (scris) - 10 mai 2022
- Limba maternă (scris) - 10 mai 2022