Băluță, acuzat că își asumă rezultatele elevilor la bacalaureat, deși i-a lipsit de burse

DE Petre Bădică | Actualizat: 07.07.2021 - 17:48
Băluță, acuzat ca își asumă rezultatele elevilor din sector la BAC, după ce în 2020 nu a dat burse / FB

Primarul sectorului 4 a emis un comunicat triumfalist lăudându-se cu rezultatele la bacalaureat ale elevilor din sector. Profesoara Silvia Mușătoiu susține că Băluță a tăiat bursele elevilor în pandemie.

SHARE

Într-un comunicat de presă, Băluță ne informează că „Sectorul 4 este pe primul loc în țară, cu o rată de promovabilitate de 85%, depășind astfel județe cu tradiție universitară, cum ar fi Cluj (84,1%), Galați (82,8%) și Iași (81.9 %)”.

 

Băluță își arogă merite pentru rezultatele elevilor la BAC

„Rezultatele obținute la acest examen important sunt cu atât mai valoroase cu cât ele vin după cea mai grea perioadă pe care elevii, profesorii și părinții au traversat-o împreună! Știm cu toții că pandemia de coronavirus ne-a obligat să ne adaptăm unui context școlar complet nou, în care cursurile s-au desfășurat online și pentru care sistemul de învățământ nu era pe deplin pregătit. Cu toate acestea însă, împreună am găsit resursele necesare pentru a le oferi copiilor tot suportul de care aveau nevoie pentru a încheia cu bine anul școlar”, declară Daniel Băluță, primarul Sectorului 4 citat în comunicat.

 

Profesor: Dispreț pentru politicienii care se împăunează cu munca unor copii

Profesoara Silvia Mușătoiu, care a condus Colegiul "Gheorghe Şincai" din Capitală, între 2013 și 2019, spune că Băluță nu a făcut nici măcar efortul de a le plăti elevilor bursele la care aveau dreptul în pandemie.

„În 2019 s-a întâmplat exact la fel: primarul sectorului 4, deja prea-cunoscutul Mr.B, se lăuda cu rezultatele obținute la bacalaureat de liceenii care învață în acest sector. Aș lansa și o altă părere, a mea:

Liceenii din sectorul 4, care mai de care mai relocați, care mai de care mai online, toți fără burse în 2020 fiindcă ”școala online nu este școală”, fără laboratoare sau ateliere prin locurile în care au fost relocați, cu doar 30 de tablete la 1000 de elevi (cu listă nominală, cu părinți chemați la școală să ridice tabletele că școala nu e de încredere să le distribuie ea) în plină pandemie, da, au avut TOATE aceste CONDIȚII asigurate de ps(d)4.

Citește și: Băluță, agentul verde de marketing al blocurilor „Sportivilor“. Miza: 250 de milioane de euro

Dar cum copiii săraci învață tocmai ca să-și depășească ”condiția”, iată ce i-au arătat primarului: liceenii din sectorul 4 au răzbit în ciuda CONDIȚIILOR (ne)asigurate de autorități. În fiecare an sectorul 4 a avut promovabilitatea cu mult peste media națională, dar de vreo doi ani încoace, VIP-urile se lipesc de aceste reușite și nu știu cum să scoată profit mai mare din ceea ce alții fac, din ceea ce alții reușesc.

Citește și: Radiografia unui linșaj mediatico-penal: aberanta plângere a primarului Băluță împotriva Newsweek

Emoticon: maxim dispreț pentru cei care se împăunează cu munca unor copii cărora li se pun bețe în roate, dar care răzbesc prin cinste, onoare și performanță în ciuda falșilor păuni. (poate cineva să deseneze asta?!)

Abia acum capătă sens motto-ul ps 4: Hai că se poate și fără clădiri de școală! Hai că se poate și fără bugete! Hai că se poate și fără burse! Hai că se poate și fără vreun sprijin de la primărie! Hai că puteeeeeți!”, a scris profesoara pe Fb.

Lupta primăriei sectorului 4 cu bursele

În luna ianuarie, elevii din trei sectoare ale Bucureștiului, sectoarele 1, 4 și 6 nu și-au primit încă bursele deși semestrul I al anului școlar în curs este aproape de final, atrage atenția Consiliul Municipal al Elevilor București într-un comunicat de presă primit de Edupedu.ro. 

În iunie 2020, Asociaţia Elevilor din Bucureşti şi Ilfov (AEBI) solicita Primăriei Sectorului 4 distribuirea urgentă a burselor şcolare, arătând că familiile dezavanatajate depind şi de bursele sociale. Reprezentanţii elevilor spun că Consiliul Local al Sectorului 4 a decis, în februarie, acordarea a 15.485 de burse sociale, de performanţă şi de merit, "bani care nu au ajuns la beneficiarii primari ai sistemului educaţional", potrivit news.ro.

Marti, 9 februarie a.c. Asociatia Elevilor din Bucuresti si Ilfov a inregistrat o plangere prealabila catre Primaria Sectorului 4, in atentia domnului Daniel Baluta. Prin aceasta plangere solicitam in mod urgent:

Rectificarea de catre Consiliul Local Sector 4 a Bugetului Local adoptat pentru anul 2021 astfel incat acesta sa includa un nou capitol de cheltuieli dedicat burselor scolare, intr-un cuantum satisfacator pentru acoperirea tuturor beneficiarilor eligibili pentru toate cele 4 tipuri de burse scolare stabilite ca obligatie a autoritatilor locale prin Legea Educatiei 1/2011, potrivit portalinvatamant.ro.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te