XTB anunță introducerea unei noi oferte de CFD-uri cu suport pe Monede Virtuale

DE Newsweek România | Actualizat: 01.11.2018 - 09:05

XTB anunță introducerea portofoliului extins de CFD-uri cu suport pe monede virtuale, oferind clienților acces la 25 de piețe noi, inclusiv monede virtuale corelate cu dolarul american și perechi de monede virtuale într-una dintre cele mai diversificate oferte de pe piață.

SHARE

Pe lângă oferta inițială ce cuprindea monede virtuale populare precum Bitcoin, Ripple, Ethereum, Litecoin și Dash, noua ofertă a XTB va include CFD-uri pe monede virtuale precum Monero, Cardano, Zcash, NEM și multe altele. Numărul total de instrumente noi este de 25 și fiecare dintre acestea constă în cotații fie în raport cu dolarul american, fie cu Ethereum sau Bitcoin - de exemplu, poți deschide o tranzacție pe Cardano în raport cu Bitcoin (ADABTC), Tron / Ethereum (TRXETH) sau Miota / Bitcoin (IOTABTC).
 De asemenea, merită remarcat faptul că acum poți menține deschisă o poziție până la 365 de zile, ceea ce permite o mai mare flexibilitate în tranzacționare pentru investitorii pe termen lung, sau așa numiții swing traders.
Prin intermediul CFD-urilor ai posibilitatea de a profita de potențialele creșteri sau scăderi ale prețurilor monedelor virtuale sau de a-ți proteja portofoliul fizic de monede virtuale împotriva riscului de depreciere. În plus, ai șansa să tranzacționezi noile piețe pe o platformă avansată de tranzacționare, care oferă acces la o gamă largă de instrumente analitice și grafice. Platforma xStation 5 este disponibilă atât în versiune desktop, cât și sub formă de aplicație mobilă.
CFD-urile cu suport pe monede virtuale dispun de un levier de 1:2, ceea ce permite o multiplicare a mișcării din piață în raport cu valoarea inițială a poziției. Acest lucru îți poate mări atât profiturile, cât și pierderile; de exemplu, o modificare a prețului de 1% în piață înseamnă o modificare de 2% a valorii tranzacției. Cu toate acestea, și pierderile se pot majora în același mod, așadar va trebui să te asiguri că urmezi pașii necesari în vederea gestionării riscurilor asociate.

„Finalul de an atrage din nou atenția către sectorul Criptomonedelor, interesul investitorilor fiind în creștere. Posibilitatea de a utiliza analiza tehnică pentru a tranzacționa aceste instrumente și tendința de a le folosi ca active speculative și uneori chiar ca active de refugiu le face și mai atractive” - afirmă Robert Petre, Senior Broker XTB.
 La XTB, toate instrumentele sunt disponibile dintr-un singur cont de trading, așadar nu va fi nevoie de un portofel electronic (crypto-wallet), de o înregistrare pe bursa de criptomonede, sau de stabilirea modului de plată a impozitului, deoarece primești o fișă personalizată la sfârșitul fiecărui an, aceasta constituind baza de calcul a obligațiilor tale fiscale. De asemenea, nu trebuie să îți mai faci griji cu privire la securitatea fondurilor tale, deoarece XTB oferă conturi segregate la ING Bank România și o protecție adițională a fondurilor clienților prin intermediul Fondului de Garantare al Depozitelor din Polonia. XTB este aproape în întregime o companie de tip FinTech, înființată în anul 2002, fiind în prezent unul dintre cei mai mari brokeri internaționali listați la bursă. Cu peste 400 de angajați la nivel global, XTB și-a creat propria sa platformă de trading și investiții xStation5. Compania are sucursale în mai multe țări europene precum Marea Britanie, Polonia, Germania, Franța sau România, fiind supravegheată de  Autorități de Reglementare respectate, inclusiv KNF, FCA și ASF.
CFD-urile sunt instrumente complexe și au un risc ridicat de a pierde rapid banii din cauza efectului de levier. 

82% din conturile investitorilor de retail pierd bani atunci când tranzacționează CFD-uri cu acest furnizor. 

Ar trebui să luați în considerare dacă înțelegeți modul în care funcționează CFD-urile și dacă vă puteți permite să vă asumați riscul ridicat de a vă pierde banii.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te