VIDEO O treime din Pasajul Mogoșoaia trebuie terminat în 60 zile. Se lucrează în două schimburi

DE Alex Darvari | Actualizat: 30.08.2021 - 15:07
VIDEO O treime din Pasajul Mogoșoaia trebuie terminat în 60 zile. Se lucrează în două schimburi

Pasajul Mogoșoaia de pe Centura București ar putea fi inauguat anul acesta, constructorul anunțând că muncește în două schimburi cu zeci de utilaje.

SHARE

Ioan Diaconescu, responsabil proiectului „Pasaj Mogoșoaia"a declarat: „Stadiul e avansat (62-63%) și sperăm că lucrările vor fi finalizate înaintea termenului prevăzut în contract”.

Citește și: VIDEO 40 km din Drumul Expres Craiova – Pitești, 90% finalizați. Pe 60 km, lucrările nu au început

„Așteptăm ca toată lumea să se bucure de acest proiect de infrastructură important, mai ales pentru bucureșteni…. Antreprenorul lucrează în două ture (și ziua și noaptea), având mobilizate în șantier peste 60-70 de utilaje. S-au finalizat lucrările pentru rampa Otopeni în proporție de 90-95%. Placa de suprabetonare la pasaj este realizată 100%. Acum se execută lucrările necesare la rampa dinspre Chitila. Avem un stadiu de aproximativ 95%.

Citește și: VIDEO Alunecarea de teren care împiedică deschiderea autostrăzii Sebeș - Turda. 5 ani întârziere

După cum se poate observa avem și foarte mulți oameni angajați pe șantier. Se lucrează pe toate trei punctele. Mi-aș dori să fie câți mai mulți studenți implicați și ingineri tineri în șantier. Eu chiar am nevoie să las mai departe tainele acestei meserii”.

 

Constructorul a anunțat că va deschide pasajul în luna octombrie cu jumătate de an mai devereme decât fusese planificat.

Stadiul lucrărilor la celelalte pasaje de pe Centura București

Berceni - 24%

Olteniței – 24,5%

Domnești – stadiul lucrări 35%

Mogoșoaia este una dintre intrările în București care intersectează Șoseaua de centură. În absența unui pasaj suprateran, în orele dimineții dar și în intervalul 16 – 20, în toate sensurile se formează cozi de kilometri. Atât pe Șoseaua de centură dar și la intrarea, respectiv, ieșirea din București din zona Mogoșoaia.

Centura București este un coșmar pentru șoferi și pentru locuitorii Capitalei. Din cei 70 de kilometri, nici măcar o treime nu este modernizată. Chiar și pe porțiunea modernizată întâlnește gropi sau sensuri giratorii improvizate făcute din plastic.
 

  

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.