VIDEO Muncitori din Grecia pe Autostrada Sebeș – Turda. Inaugurare în 2021 după 5 ani de întârzieri

DE Alex Darvari | Actualizat: 14.04.2021 - 14:30

Pe una din cele mai întârziate autostrăzi din România, constructorul a venit cu specialiști de acasă pentru a recupera.

SHARE

Pe loturile 3 și 4 (dinspre Turda) se circulă pe Autostradă. Probleme sunt pe primele două tronsoane unde amânările s-au ținut lanț. Ultimul termen pentru inaugurare este toamna lui 2021, dar există reale șanse să vorbim de 2022.

Citește și: VIDEO Autostrada București: avans de 6% pe 16 kilometri. Pe 86 km se stă. Inaugurări, după 2023

Pe lotul 1 (dinspre Sebeș) lucrează italienii de la Impresa Pizzarotti care au ajuns la un stadiul al lucrărilor de 94,7% într-un proiect de peste jumătate de miliard de lei. Documentele CNAIR spun că porțiunea de autostradă va fi deschisă în aprilie 2021, dar acest lucru nu se va întâmpla.

Citește și: VIDEO Al doilea șantier se deschide pe Autostrada Sibiu – Pitești. Are 31 km și va fi gata în 2025

Pe lotul doi lucrează grecii de la Aktor aflați în mare întârziere. Lucrările pe cei 24 de kilometri de autostradă au ajuns la un stadiu de 81% pentru o lucrare de 550 milioane de lei. CNAIR spune că va inaugura autostrada în iunie 2021, misiune imposibilă.

Muncitori din Grecia pe Autostrada Sebeș – Turda

Potrivit unei filmări de azi postată pe ziarulunirea.ro, grecii au accelerat ritmul lucrărilor.
Pe lotul 2 al autostrăzii A10 Sebes Turda, grecii de la Aktor au început să crească mobilizarea. Astăzi, se lucra pe foarte multe porțiuni din acest segment de autostradă.

Citește și: FOTO&VIDEO Drumul expres pe care Olguța îl promitea pentru 2016, gata în 2021. Cum arată cei 40 km

„La supratraversarea DN1, de la km 20, în zona Oiejdea, se montau parapeții metalici pe drumul național, pregătindu-se deschiderea traficului rutier pe vechiul amplasament. Mutarea traficului va permite constructorului să realizeze umpluturile de la culeea sud a supratraversării.

În viitorul nod rutier Teiuș, se efectuau lucrări la breteaua A1, iar în apropiere, la km 26, la pasajul peste calea ferată, Retter realiza armarea pasajului supratraversării.

Citește și: Premierul Cîțu l-a demis pe ministrul Sănătății, Voiculescu. Dan Barna, interimar. Ce face USRPLUS?

Între Rădești și Sâncrai au apărut camioane de la Marcotim, firmă care a mai lucrat la acest segment de autostradă și după o perioadă destul de lungă a revenit începând din această săptămână. Firma Marcotim a adus în șantier, în total, 75 de utilaje și se va concentra în special pe rampele supratraversărilor.

O supriză de pe acest segment de autostradă o reprezintă faptul că între Rădesti si Sâncrai, o echipă de asfaltatori veniți din Grecia turnau asfaltul. În total au venit 10 greci care asfaltează simultan cu două finisoare, echipa din Grecia mai lucrând pe acest lot de autostradă, anul trecut. Ei au revenit de curând”, scrie publicația.

Astfel, șansele ca autostrada să fie complet deschisăîn acest an par să fi crescut.
 

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.