VIDEO PSD a terminat 500 de metri din Centura Bârlad în 5 ani. Deputatul PSD Solomon: În 2018 e gata

DE Alex Darvari | Actualizat: 04.11.2020 - 23:56

Promisiuni înflăcărate pentru Centura Bacău au apărut încă de la finalul lui 2015. În 2018, însă, abia s-a semnat contractul de proiectare și execuție. Care nu a fost respectat, după cum a arătat Pro Infrastructura.

SHARE

„Iulian Matache, ministrul Transporturilor, flancat de directorii CNADNR şi liderii PSD ai judeţului Vaslui, a dat asigurări că şoseaua de centură a Bârladului va fi realizată în următorii doi ani.

Deputatul PSD Adrian Solomon a ţinut să precizeze că lucrările vor pleca în linie dreaptă din 2016 dacă licitaţiile nu vor fi blocate prin contestaţii: Să dea Domnul să fie licitaţie fără contestaţie, altfel se poate prelungi demararea lucrării câteva luni.

Dacă nu vor interveni astfel de probleme, în aproximativ doi ani de la licitaţia lucrării ar trebui să fie gata şoseaua de centură a Bârladului, una din investiţiile mult aşteptate de orăşeni şi atât de promise de politicieni. Prin urmare, Bârladul ar trebui să aibă şosea de centură în 2018 cel târziu, potrivit adevarul.ro.

În 2018, abia s-a semnat contractul de proiectare și execuție. Care nu a fost respectat, după cum ne anunță Pro Infrastructura:

„Contractul pentru proiectarea și execuția acestei variante ocolitoare de 11,28 km a fost semnat de CNAIR cu asocierea condusă de compania Tehnic Asist în octombrie 2018 pentru 132 milioane lei fără TVA. Proiectarea ar fi trebuit să dureze 8 luni, iar execuția lucrărilor 22 de luni, însă ca multe alte proiecte similare, și aici au apărut problemele încă din faza de proiectare.

După nenumărate întârzieri cu obținerea acordului de mediu sau avizarea proiectului tehnic, etapa de proiectare a fost depășită în iunie 2020, iar lucrările au început într-un final în august. În prezent ele se situează în jurul valorii de 5%, executându-se operațiuni timide de decapare a stratului vegetal, realizarea umpluturilor sau realizarea coloanelor forate pentru fundația viitoarelor structuri.

Este evident că termenul contractual de finalizare inițial (iunie 2021) nu mai poate fi respectat sub nicio formă, însă cu o mobilizare consistentă a constructorului coroborată cu plăți rapide și management eficient din partea CNAIR, această lucrare poate fi finalizată până la finalul lui 2021”, potrivit Asociației.

Dadcă ar fi să facem o medie, 5% din cei 11 kilometri sunt puțin peste 500 de metri.

 

 

 

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.