VIDEO Cum lucrează grecii pe Autostrada Bucureștiului, între DN6 și A1. Gata în 2024?

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 15.04.2024 - 10:52
Cum lucrează grecii pe Autostrada Bucureștiului, între DN6 și A1. Gata în 2024? - Foto: Facebook/Asociația Pro Infrastructură
Cum lucrează grecii pe Autostrada Bucureștiului, între DN6 și A1. Gata în 2024? - Foto: Facebook/Asociația Pro Infrastructură

Autostrada Bucureștiului - A0, între DN6 și A1, ar fi trebuit să fie gata în aprilie 2024. Grecii de la Aktor au mărit ritmul lucrărilor, dar, de exemplu, unele pasaje sunt încă în stadiu incipient de fundație. Așa că, optimist, darea în trafic va fi împinsă spre decembrie 2024.

SHARE

Autostrada A0 între DN6 (Bragadiru) și A1 (Bâcu - DJ601A) are 17,9 km. La 1 martie 2024, stadiul general al lucrărilor era de 59,2%, potrivit datelor CNAIR, iar inaugurarea ar putea avea loc cel mai devreme în decembrie 2024. 

În februarie 2023, ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu promitea că "vii pe autostradă de la Pitești și te duci până la Constanța doar pe autostradă" în 2023. 

Citește și: Când va avea Clujul centură? După 7 ani, nu se sapă. Nici licitația pentru tronsonul mare nu e gata

Cum lucrează grecii pe Autostrada Bucureștiului, între DN6 și A1. Gata în 2024?

„Aktor, treaptă de viteză superioară dar să nu ne îmbătăm cu apă rece.

În ultimele câteva săptămâni grecii au... "accelerat" pe Autostrada A0 între DN6 și A1 dar mobilizarea trebuie mult mărită pentru a avea o șansă de a inaugura lotul în decembrie 2024.

Termenul contractual expiră în această lună, deci începem să adunăm fiecare zi la întârzieri.

Citește și: TOP 10 orașe din Europa cu trafic de coșmar: Bucureștiul, pe 2. Cât timp și câți bani pierd șoferii?


Așa cum se vede din filmarea noastră de pe toți cei 17,9 km dintre Bâcu (DJ601A) și Bragadiru (DN6), șantierul este într-adevăr mai animat: au ridicat pe poziții grinzi la mai multe structuri, avem predale pe ici pe colo, iar la terasamente stau binișor și chiar avem mici zone cu asfalt.

Dar veștile bune se opresc brusc. Aktor trebuie să recupereze foarte mult ca să visăm la decembrie 2024: are pasaje pe și peste autostradă abia ieșite din pământ sau mai rău, în stadii incipiente (fundații), încă are linii electrice care tronează în mijlocul autostrăzii și găsim și zone practic neatinse (...)

Inaugurarea în decembrie 2024 este încă, teoretic, posibilă.

Însă, ar fi o mică minune să se întâmple așa și DOAR cu o mobilizare mult mai bună și, cel mai important, constantă, mai ales pe partea de structuri.

Altfel, ce vedem acum va fi tot un foc de paie, așa cum Aktor ne-a obișnuit și în vara lui 2023 dar și pe alte proiecte din trecut, atât pe rutier cât și pe feroviar”, afirmă specialiștii Asociației Pro Infrastructură, într-o postare pe Facebook. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te