Marcel Ciolacu: Nu s-a discutat la Bruxelles absolut nimic concret pe legea pensiilor speciale

DE Florin Budescu | Actualizat: 02.09.2023 - 19:47
Marcel Ciolacu: Nu s-a discutat la Bruxelles despre pensiile speciale - Foto: Facebook/Marcel Ciolacu

Prim-ministrul Marcel Ciolacu, preşedinte al PSD, a declarat că la Bruxelles nu s-a discutat nimic concret despre legea pensiilor speciale. Doi directori din Ministerul Justiţiei au avut întâlniri tehnice, privind amendamentele propuse în acest moment.

SHARE

"Nu s-a discutat absolut nimic concret pe legea pensiilor speciale. M-am dus la Bruxelles însoţit de doi directori din cadrul Ministerul Justiţiei care au avut înaintea mea întâlniri cu Comisia, tehnice, pe amendamentele propuse în acest moment şi de Ministerul Justiţiei, în urma deciziei CCR, şi am înţeles că s-au făcut paşi foarte mari chiar în acea zi, urmând ca experţii să revină săptămâna viitoare. (...)

Marcel Ciolacu: Nu s-a discutat la Bruxelles despre pensiile speciale

Este reforma cea mai importantă pe care o mai avem de îndeplinit, până la depunerea Cererii de plată numărul 3, cu tot cu modificarea PNRR-ului", a precizat Ciolacu la finalul Consiliului Politic Naţional al PSD.

Potrivit acestuia, n-ar fi "nicio problemă" dacă s-ar mări impozitul pentru această categorie.

"Ştiţi foarte bine că majorarea impozitului se referă la pensiile speciale pe partea unde nu există contribuţii - ca să să înţelegem foarte bine acest lucru. Dacă nu putem aplica retroactiv şi nu putem face o echitate socială şi vor rămâne pensii mai mari decât ai avut în activitate, cred că nu e nicio problemă dacă se măreşte pentru această categorie - ţinând cont de decizia CCR-ului - se măreşte impozitarea.

Citeşte şi: Tudorel Toader despre pensia sa specială de 41.000 lei/lună: E dreptul meu! S-a pensionat la 56 ani

Şi asta este părerea mea ca şi lider al unui partid social-democrat", a subliniat Marcel Ciolacu.

El a adăugat că la Comisia Europeană s-a vorbit despre principii referitor pensii, respectiv despre eliminarea plafonului de 9,4% din PIB, "incorect" pentru România, şi pe care nu îl aplică niciun stat european.

"La Comisie am vorbit de principii. Am vorbit şi de eliminarea acelui 9,4, pentru că în niciun stat european nu are prevăzut un procent în ceea ce priveşte pensiile. Cred că nu ne deranjează să ne încadrăm în media europeană de creştere a pensiilor.

Citeşte şi: UE ne-a dat 56 miliarde € și cere tăierera pensiilor speciale. Ciolacu: Nu îngenunchem la Bruxelles

Oricum 9,4 am fi ajuns să-l depăşim după anul 2030. Dar totuşi este o asumare în faţa Comisiei, a Uniunii Europene, a Parlamentului European, şi trebuie să fim responsabili şi după ce noi n-o să mai fim în politică. Aceasta este abordarea corectă. (...) Am convenit că este incorect ca România să aibă acel procent", a afirmat liderul PSD.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te