Guvernul mărește despăgubirile pentru expropierile pe autostrada Brașov-Oradea

DE Andrei Mocanu | Actualizat: 03.09.2021 - 14:59
Guvernul mărește despăgubirile pentru expropierile pe autostrada Brașov-Oradea. Foto BizBrasov

425.000 de lei alocă în plus Guvernul pentru despăgubirile necesare pentru construcția segmentului Mihăieşti-Suplacu de Barcău din cadrul tronsonului de autostradă Brașov-Târgu Mureș-Cluj-Oradea.

SHARE

425.000 de lei alocă în plus Guvernul pentru despăgubirile necesare în cadrul expropierilor pentru construcția unei noi porțiuni din cadrul tronsonului de autostradă Brașov-Târgu Mureș-Cluj-Oradea, prevede proiectul unei hotărâri de guvern pusă în consultare publică.

Suma va fi plătită proprietarilr de imobile care se află pe coridorul de expropriere din cadrul acestui tronson de autostradă, pe raza localităţilor Sânpaul din judeţul Cluj şi Zimbor, Sânmihaiu Almaşului, Românaşi, Treznea şi Zalău din judeţul Sălaj.

Citește și: Ministerul Transporturilor dă startul lucrărilor, după zece ani, la Autostrada Făgăraș-Brașov

Autostra Braşov - Târgu Mureş - Cluj - Oradea va avea 416 km, iar valoarea totală a lucrărilor este de 29,53 miliarde de lei. Contractul pentru aceasta a fost semnat în 2015, iar lucrarea trebuia să fie gata într-un an. 

În 2021, încă se fac expropieri pe unele porțiuni. În 2019, Ministerul Transporturilor și-a dat seama că traficul pe această porțiune a fost subdimensionat, așa că a cerut o nouă analiză. De asemenea, a mai adăugat un kilometru la lungimea totală a tronsonului.

Citește și: VIDEO Dovada că Autostrada Sebeș – Turda nu se deschide în 2021. 5 ani de întârzieri pentru 40 km

„Sumele individuale prevăzute la alin. (1) se virează de către Ministerul Transporturilor și Infrastructurii într-un cont de trezorerie deschis pe numele Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere - S.A., în termen de cel mult 30 de zile de la data aprobării cererii de deschidere de credite, (...), la dispoziția proprietarilor/deținătorilor de imobile proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes național, situate pe amplasamentul prevăzut la art.1, în vederea efectuării plății despăgubirilor în cadrul procedurilor de expropriere, în condițiile legii”, menționează proiectul de hotărâre de guvern.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.