FOTO Vacanță cu buget redus pe Litoral: Unii turiști fac ciorbă în cameră și mănâncă din portbagaj

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 19.08.2022 - 10:46
Unii turiști fac ciorbă în cameră și mănâncă din portbagaj pe Litoral. / Foto: replicaonline.ro

Prețuri extreme, soluții „extreme”. Pentru a reduce bugetul vacanței pe Litoral, unii români fac ciorbă și gătesc la mini-butelie sau reșou în camera de hotel, nepăsându-le de pagube și ceilalți turiști, și evită terasele și restaurantele mâncând din portbagajul mașinii.

SHARE

Prețurile exagerate de litoralul românesc și nemulțumirile turiștilor cu privire la condiții și servicii au tot fost aduse în prim plan în fiecare sezon. La fel de actuale sunt însă și soluțiile „extreme” de reducere a bugetului de vacanță practicate de unii români. 

Potrivit hotelierilor și agenților economici de pe Litoral, există în continuare turiști care împing totul la extrem, nepăsându-le de faptul că provoacă neplăceri hotelierilor și celorlalte persoane cazate și chiar pagube. De exemplu, fac ciorbă și gătesc în camera unde stau cazați.

Un reprezentant al unei pensiuni din Eforie Nord a relatat că a fost nevoit să se gândească la soluții după ce a întâmpinat situații ce l-au lăsat mască. Astfel, după ce a tot găsit mizerie în camere și a dat peste turiști care, efectiv, găteau ciorbă în camera pensiunii, a decis să deschidă un mic restaurant, unde să le pună la dispoziție un mic dejun la prețul de 20 de lei.

Citește și: „Siguranță și încredere”: Un polițist, prins de colegi drogat la volanul unui Audi cu numere false

”Restaurantul pentru asta l-am deschis, pentru a putea evita mâncatul pe lenjeria albă și a evita sacoșele de mâncare din camere. Am pus un mic dejun, la un preț decent, la 20 de lei, în felul acesta îi încurajăm să vină să mănânce la restaurant, la masă ca oamenii, și am rezolvat o problemă, să nu mai facă mizerie prin cameră, să mănânce prin parcare sau prin portbagaje.

Pe lângă mâncarea adusă din exterior, aceștia vin și cu băuturi, cu toate că îi atenționez că este interzis acest lucru.

Sunt momente în care, dacă mergeți la super-marketul din oraș (Eforie - n.r.), nu mai găsești marfă deloc, e gol. Au venit cu o butelie mică, să-și facă un ou, un mic dejun, și de acolo s-a ajuns la oala de ciorbă. Da, găteau ciorbă în cameră...”, a declarat administratorul pensiunii din Eforie Nord, pentru Replica.

Iar astfel de situații au tot fost întâlnite, mai ales în sudul litoralului, hotelierii precizând că nu este problema de a servi un snack în cameră, ci de situațiile prezentate mai sus, în sensul că turiștii ajunseseră să gătească feluri de mâncare principală. 

Citește și: FOTO Trei accidente, în aceeași localitate: pieton ucis, dubă răsturnată, mașină înfiptă în zid

Unii turiști evită terasele și restaurantele, mâncând din portbagaj

La vacanțele cu buget redus, un alt „fenomen” este legat de turiștii care aleg să servească masa chiar din portbagajul mașinilor.

Părerile oamenilor sunt împărțite în ceea ce privește acest obicei, unii dintre ei declarând: ”Atât își permit. Nu toată lumea își permite să mănânce la restaurant. Eu mi-aș dori ca toți șă-și permită să mănânce la restaurant, dar unii au vile, alții garsoniere, alții chirie și tot așa”.

Alții au spus că, dacă fiecare își strânge gunoiul după el, nu văd o problemă în asta, pot mânca unde vor ei”.

Și așa este. Atât timp cât nu deranjează pe nimeni, pot alege să mănânce unde vor. Numai că, în multe dintre cazuri, resturile ajung aruncate la întâmplare, nicidecum la coșul de gunoi. Și, din câte se pare, aceeași situație poate fi regăsită și pe plajă.

”Vin și mănâncă pe plajă roșii cu brânză, salam... Treaba lor. Doar că resturile ajung să fie aruncate peste tot. Aici este, de fapt, problema”, a spus o persoană, relatează Replica. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te