DKV: Piața transporturilor rutiere, afectată de creșterea prețului motorinei și lipsa șoferilor

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 13.07.2018 - 20:04
52.186 de mii de tone de marfă au fost transportate anul trecut în România.

Afacerile DKV Euro Service, cel mai mare furnizor independent de carduri de combustibil din Europa, au crescut cu 24,5% în 2017. Pentru 2018 însă, evoluția este mult mai rezervată, cel puțin pentru piața internă, din cauza creșterii prețului motorinei și a deficitului de șoferi.

SHARE

DKV a finalizat anul 2017 cu o cifră de afaceri de 289 de milioane de euro, în creştere cu 24,5% față de anul precedent. Tot în comparaţie cu 2016 și baza de clienţi din România a înregistrat o creştere de două cifre.

„Anul acesta DKV aniversează 10 ani în România. Este un deceniu de creștere constantă pentru DKV, atât din perspectiva cifrei de afaceri, cât și a portofoliului de clienți și a echipei. Pe lângă faptul că extindem permanent rețeaua de acceptanță a DKV Card, începând cu 2017 am acordat o atenție specială digitalizării DKV. Am alocat investiții semnificative pentru acest program în directă legătură cu un alt proiect de referință pentru DKV, DKV Box Europe, dispozitivul de bord care va permite decontarea taxelor de drum în mai multe țări europene, fără a necesita reconfigurare. DKV BOX Europe va fi gestionabil prin intermediul DKV Toll Manager, o platformă inovatoare creată de DKV, deja premiată în cadrul unui eveniment care răsplătește proiectele digitale în Germania. Îi îndemn pe toți clienții să comande deja aparatul care le va aduce beneficii extinse chiar din această toamnă”, a declarat Robert Vass, Country Manager DKV Euro Service.

Pentru 2018 însă, evoluția pieței transporturilor rutiere este mult mai rezervată. Robert Vass a explicat, de exemplu, că transportatorii români au ajuns să facă business peste tot în Europa, stârnind nemulțumirea multor firme de transport din tări precum Marea Britanie, Spania sau Germania. Dar a menționat că au început să apară și probleme. De pildă, deficitul de șoferi este foarte mare în Europa, numai în Ungaria fiind nevoie de șase mii de șoferi de camion. Iar creșterea prețului motorinei în România, alături de noile reglementări europene în ceea ce privește emisiile poluante și transporturile, reprezintă și ele provocări în 2018. 

Piața transporturilor din România a crescut cu 121%

52.186 de mii de tone de marfă au fost transportate anul trecut în România, ceea ce se traduce printr-o creștere cu 121% față de 2016. Din acest volum, clienții DKV au transportat 23%.

Rețeaua de acceptanță DKV, cea mai mare din Europa a unui furnizor independent, este în continuă dezvoltare, iar anul acesta pune la dispoziţia clienţilor peste 70.000 de puncte de acceptanță în 42 de țări europene. În România, clienţii DKV pot beneficia de o rețea locală extinsă, de peste 700 de stații (LUKOIL, MOL, OMV / Petrom, Oscar Downstream, Gazprom, Socar, Smart Diesel, Aral etc.).

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te