Cum se adaptează românii crizei: Cumpără îmbrăcăminte „de firmă” second-hand

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 27.09.2022 - 14:26
Îmbrăcăminte second hand / Foto: Profimedia

Românii optează tot mai des pentru articole de îmbrăcăminte second hand, inclusiv în ceea ce priveşte brandurile de lux, precum Versace, Moncler, Gucci, Balenciaga sau Prada, relevă un raport al OLX, liderul pieţei locale de anunţuri generaliste.

SHARE

”În contextul actual al scumpirilor, românii sunt din ce în ce mai conştienţi de impactul alegerilor lor şi optează tot mai des pentru articole de îmbrăcăminte de tip vintage, second hand, inclusiv în ceea ce priveşte brandurile de lux, precum Versace, Moncler, Gucci, Balenciaga, Prada.

Cel mai scump articol vestimentar de lux raportat în acest moment ca fiind anunţ activ pe OLX este listat la preţul de 10.000 de euro, un costum de gală masculin, iar 6.000 de euro este preţul listat pentru o capă din blană, leopard natural, pentru femei”, potrivit unui raport publicat de companie.

Citește și: VIDEO Electrificarea pune capăt unei ere: Ultimul supercar Lamborghini cu motor V12 aspirat

Factorul financiar contribuie la modul în care românii fac cumpărături second-hand. Achiziţionarea de articole vestimentare de tip second-hand este o metodă de economisire, în contextul creşterii inflaţiei, conform reprezentanților platformei.

„Avem zilnic aproximativ peste 400 de mii de anunţuri în categoria Modă şi Frumuseţe. Din datele pe care le avem, utilizatorii OLX caută în platformă şi piese de designer, piese de colecţie care trec testul timpului. În special reprezentanţii Generaţiei Z înţeleg importanţa modei sustenabile”, a declarat Andreea Stoican-Popescu, PR & Campaign manager OLX. 

Citește și: Calculul unui brutar din Germania: Pâinea ar trebui să coste 7 euro

Top 5 articole de îmbrăcăminte de lux second-hand pentru femei și bărbați

OLX raportează aproximativ 600.000 de listări de haine, din care 145.000 de anunţuri zilnice în categoria „Haine de damă” şi 90.000 în categoria „Haine pentru bărbaţi”.

În „Top 5” produse de lux second-hand pentru bărbaţi intră un costum de gală Champions League, o haină de piele Prada, o geacă Christophe Terzian Fringed, un costum Armani şi un costum Tom Ford.

În „Top 5” produse de lux second-hand pentru femei intră o haină de blană de leopard naturală, o rochie de mireasă (vândută), o rochie Versace și un palton de nurcă, potrivit companiei.

OLX este liderul pieţei locale de anunţuri generaliste, cu peste 4 milioane de anunţuri active.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.