Cea mai ieftină casă de vacanță nu costă mai mult de 6.000 de euro. Poate fi amplasată pe orice teren și nu este nevoie de autorizație de construcție.
Soluții ieftine pentru cei care vor să locuiască pentru câteva zile sau o perioadă mai mare de timp departe de aglomerația și poluarea din orașe.
Cum arată cea mai ieftină casă de vacanță din România. Nu îți trebuie autorizație de construcție
6.000 de euro costă cea mai ieftină casă de vacanță care va prezentată la Tiny House Festival, primul festival de locuințe mobile din Europa Centrală și de Est, vinerea aceasta.
”Acest model va fi cel mai accesibil de la festival și probabil din Europa. Va fi un modul de bază de 2,55 m lățime câi ai voie legal maxim pe 3,50m. Va avea un geam mare care se va deschide complet și va mări considerabil spațiu către natură, către o terasă.
La acesta se poate adăuga foarte ușor un alt modul de baie și o chicinetă sau se poate contrsui de la început ceva mai mare cu baie inclusă”, a explicat Tudor Maxim, fondatorul Tiny House Festival și producător de tiny houses.
Acest concept de case de vacanță la prețuri foarte mici a venit ca urmare a cererii mare de soluții pentru petrecerea timpului liber departe de orașe.
Pe de altă parte, în tipul pandemiei de Covid-19, când românii au început să lucreze ”la distanță”, nevoia de a se refugia în spații cât mai ”aerisite” a devenit tot mai stringentă. Iar de atunci, românii au luat tot mai des în calcul achiziția de case mici, pe roți sau modulare.
Citește și: FOTO Imobiliare razna: 25.000 €, o casă cu WC în curte, ziduri crăpate și doar o sobă funcțională
Piața locuințelor modulare este estimată la 5 miliarde de euro anual. Această nișă se dezvoltă exploziv la nivel internațional și prinde aripi tot mai mult și în România.
Denumite generic tiny houses, acestea pot fi amplasate rapid, fără autorizație de construcție de cele mai multe ori, pe orice fel de teren. Pot fi complet independente, dotate cu sisteme solare, toalete uscate, cu sisteme de recuperare și filtrare a apei pluviale.
„Vom avea cea mai mare diversitate de case mobile, tiny houses și de case modulare în același loc, timp de trei zile. Expozanții vor avea pe durata festivalului oferte speciale la căsuțele expuse, la cel mai mic preț garantat din tot anul.
Prețurile variază de la 6.000 de euro, pentru cea mai mică casă de vacanță, până la 50.000 de euro pentru casele de dimensiuni mai mari, complet utilate.
Citește și: FOTO Cum arată casele de 10.000€ pe care românii le cumpără în Ungaria. Localitățile unde să te muți
Misiunea noastră este de a crește această nișă în România, într-un domeniu aflat într-o dezvoltare accelerată la nivel internațional, piață estimată la 5 miliarde de euro anual”, a mai spus Tudor Maxim.
Căsuțele sunt și o investiție excelentă într-un business de turism. Oferă o amortizare rapidă a investiției. Turiștii aflați în căutarea unei experiențe speciale în natură plătesc în România operatorilor de case mobile sume cuprinse între 70 și 160 de euro/ noapte, iar investițiile într-o căsuță pot fi de la 12.000 de euro în regie proprie până la sume de zeci de mii de euro pentru construcții complexe.
Ce este conceptul tiny house
Conceptul de tiny house mizează pe maximizarea spațiului prin alternative inteligente, sustenabile și eficiente de locuire, propunând soluții variate ce vizează reducerea impactului asupra mediului.
Tiny House Festival, primul festival de locuințe mobile din Europa Centrală și de Est are loc la Râșnov, între 23 și 25 iunie 2023.
Evenimentul reunește producători de case pe roți, modulare și din prefabricate din țara noastră ce vor prezenta modele inovatoare menite a inspira și a susține tot mai multe persoane să îmbrățișeze acest stil de viață și de călătorie. Lor li se vor alătura furnizori de materiale de construcții, firme de soluții de încălzire în pardoseală, izolații sau off-grid.