VIDEO Cum îți poate plăti angajatorul abonamentul la sală. Ce noi facilități mai au angajații

DE Mihai Duță | Actualizat: 16.07.2023 - 19:58

Abonamentul la sală poate fi dedus de către angajator în limita a 400 de euro/an. Consultantul fiscal Mădălina Ion explică la Newsweek Report cum poți să beneficiezi de această facilitate, dar și care sunt celelalte beneficii ale angajaților.

SHARE

O veste foarte bună este aceea că abonamentele la sălile de sport vor fi considerate cheltuieli deductibile pentru angajator în limita a 400 euro/an/angajat. Totodată, pentru salariat nu vor fi considerate venituri impozabile și nu se vor plăti nici contribuții sociale pentru aceste beneficii. 

Prin această facilitate, un angajator poate să deconteze până în 400 de euro pe an abonamente la sălile de sport, la sălile de recuperare, la un abonament prin care angajatul închiriază un teren de tenis sau de fotbal, de exemplu. Așadar, și dacă este vorba despre o facilitate sportivă, aceasta poate fi decontată. 

Citește și: VIDEO Cum poți să decontezi bacșișul și ce ne mai așteaptă când intrăm într-un restaurant

Astfel, dacă un angajator, plătitor de impozit pe profit decontează abonamentul la sălile de sport pentru angajații lui, cheltuiala finală a acestuia va fi 400*84% = 336 Euro/angajat/an.

"Însă acesta este un beneficiu salarial care se adaugă altor beneficii neimpozitate. Pe de o parte am limita beneficiului în sine, 400 de euro/an, pe de altă parte, acest beneficiu se adaugă la contribuțiile suplimentare pentru pensie, asigurările suplimentare de sănătate sau abonamentele la clinici medicale, bonusul pentru telemuncă și decontarea serviciilor turistice. Toate aceste beneficii se adună și sunt plafonate la o treime din salariul de bază", a explicat expertul fiscal Mădălina Ion la Newsweek Report.

Astfel, dacă angajatorul îți dă 400 de euro într-o singură lună pe abonamentul de la sală, angajatul trebuie să aibă minim 1200 de euro salariu și să nu aibă alte beneficii în acea lună.

Însă cei 400 de euro pentru sala de sport pot fi împărțiți și acordați lunar, trimestrial, etc.

 

Salariul minim și contribuțiile obligatorii pentru  cei cu contracte parțiale

·       Salariul minim este 3000 lei

·       În cazul angajaților part-time care au salarii brute sub salariul minim, angajatorul plătește contribuțiile la nivelul salariului minim (excepții sunt elevii și studenții <26 ani, ucenicii <18 ani, persoane cu dizabilități, pensionarii și cei care au mai multe job-uri part-time)

Beneficii salariale plafonate la 33% din salariul de bază

·       Contravaloarea serviciilor turistice – limitat la un salariu mediu brut (6789 lei)

·       Contribuțiile la fondurile de pensii facultative – limitate la 400 Euro/an

·       Contribuțiile la asigurările suplimentare de sănătate / abonamente la clinici medicale în limita a 400 Euro / an

·       Sumele acordate pentru telemuncă – în limita a 400 lei / luna

Deducerea personală

Deducerea personală va fi ceva mai mare decât până acum.

Să vedem care este situația unui salariat care câștigă 3600 lei / lună și care are 2 copii minori:

-          până acum avea o deducere personală de 335 Lei => plătea un impozit de 10%*(3600*65%-335) = 201 lei.

-          De acum va avea o deducere personală 24%*3000 = 720 lei

plus o deducere suplimentară (care însă se acordă doar unuia dintre părinți) de 200 lei => va plăti un impozit de 10%*(3600*65% - 720 -200) = 142 lei => câștigă 59 lei/luna

 

·       De asemenea, până acum persoanele întreținute erau cele ale căror venituri lunare nu depășeau 510 lei / luna

·       Apoi, dacă până acum cei cu salarii peste 3600 lei nu mai beneficiau de deducere personală, de acum, pentru a beneficia de deducere personală, salariul brut trebuie să fie până în 3000 (salariul minim) + 2000 lei = 5000 lei/luna.

De acum persoanele întreținute sunt cele care au venituri sub 20% din salariul minim = 20%*3000 = 600 lei.

Ofertele sălilor de sport și de recuperare

Evident, existând o astfel de facilitate și sălile de sport au venit cu oferte speciale. Ofertele centrului Sport Therapie cuprind metodologii demonstrate științific, de prevenție medicală, care pot fi incluse în pachetul anual de beneficii pentru angajați:

- Coloană - Terapia Dr. Wolff  – 10 ședințe x 1,5 h (1250 ron). Indicat în tratarea și prevenția durerilor de spate.

Cuprinde: Consultație cu Examen clinic; Pain Screen; Exerciții pe aparatele Dr. Wolff (Terapia Dr. Wolff pe aparate speciale); Exerciții corective

- Corectare 360 – 10 ședințe x 1,5 h (1250 ron). Indicat în corectarea deficiențelor musculo-articulare, care pot provoca afecțiuni ortopedice.

Cuprinde: Consultație cu Examen clinic; Pain / Fitness Screen; Return to Activity / Sport; Exerciții sală.

- Long Covid - Recuperare pulmonară – 10 ședințe x 1,5 h (1250 ron). Crește capacitatea pulmonară și saturația de oxigen în organism.

Cuprinde: Consultație cu Examen clinic; Pulmonar Screen; Test cardio PWC - Physical Work Capacity sau Test mers 6 minute; Exerciții sala; Terapie Vacumed.

- Vascular Training – 10 ședințe x 1 h (1250 ron). Indicat în afecțiuni circulatorii arteriale și venoase, varice, tonifierea țesuturilor (efect anticelulitic).

Cuprinde: Consultație cu Examen clinic; Terapie Vacumed; Drenaj limfatic Hydroven.

- Sportivi - Complete Screen – 2 ședințe x 2 h (980 ron). Indicat persoanelor care practică activități sportive.

Cuprinde: Consultație cu Examen clinic; Fitness Screen; Test Aeroscan; Analiză mers / alergare 3D Motion Metrix.

Centrul Sport Therapie este singurul centru din România în care se aplică 100% modelul german de prevenție medicală, coordonatorul acestuia, Paul Sittner, studiind și profesând în Germania timp de 11 ani.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te