Cât costă o zi de școală de schi (4 ore) pentru copil la Sinaia? Pregătește minimum 1.400 lei

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 19.01.2024 - 11:49
Cât costă o zi de școală de schi (4 ore) pentru copil la Sinaia? Pregătește minimum 1.400 lei - Foto: Profimedia Images - Imagine cu rol ilustrativ

Prețurile au luat-o complet razna. Pentru o zi de școală de schi (4 ore) pentru copil la Sinaia, cu instructor individual, un părinte din București, de exemplu, trebuie să pregătească minimum 1.400 lei (280 €), fără cazare, închiriere echipament și să coboare și el pe pârtii.

SHARE

Sinaia este cea mai scumpă stațiune de schi din România, având în vedere tarifele skipass-ului care, în weekend, sunt de 230 lei/adult și de 150 lei/copil (5-12 ani). Dar, nu doar transportul pe cablu e scump, ci totul.

Newsweek a calculat cât îl poate costa pe un părinte din București „aventura” pentru o zi de școală de schi (4 ore) pentru copil, cu instructor individual, fără cazare, închiriere echipament și să coboare și el pe pârtii.

Citește și: TOP stațiuni de schi în Europa cu cel mai bun raport calitate/preț. România nu apare, Bulgaria, da

Cât costă o zi de școală de schi (4 ore) pentru copil la Sinaia? Pregătește minimum 1.400 lei

Preț monitor schi individual la Sinaia

Cel mai important și scump termen al „ecuației” sunt cursurile de schi. Pentru cursuri individuale, un instructor atestat cere iarna aceasta între 200 de lei și 250 de lei pe oră la Sinaia. Deci, pentru 4 ore de școală de schi pentru copil, părintele trebuie să scoată din buzunar între 800 lei și 1.000 lei. Exemple de tarife puteți găsi AICI.

Skipass Sinaia

Skipass-ul elevului nu intră în prețul instructorului. Pentru copiii între 5 și 12 ani, în weekend, în Sinaia, costă 150 lei.

Și, atenție, în cele mai multe cazuri, părintele plătește și skipass-ul monitorului. Deci, încă 230 lei. 

Prin urmare, doar 4 ore de schi cu un monitor privat pentru un copil în Sinaia ajung să coste minimum circa 1.180 lei, în weekend. 

Citește și: De ce a ajuns Bansko –„Poiana“ bulgarilor, peste toate stațiunile de schi din România la un loc

Hidratare și mâncare

Pentru hidratare și măcar o gustare pe pârtie, la un „Apre Ski”, un adult și un copil mai cheltuiesc vreo 150 lei, având în vedere prețurile din acest an.

- 20-25 lei un hot dog

- 35-45 lei un cârnat cu cartofi prăjiți

- 10 lei un ceai

- 12-15 lei un pahar cu vin fiert

- 15-20 lei o sticlă de bere

Deci, cursurile de schi, hidratarea și mâncarea pe pârtie ajung la cel puțin 1.300 lei în Sinaia.

Drum București - Sinaia - București

- cu trenul: 105 lei/adult la Clasa a II-a, 148 lei la Clasa I, cu tren de tip IR, plus 4 lei autobuzul dus întors de la gară.

- cu mașina: cca. 20 de litri de benzină/motorină (280 de kilometri, cu un consum mediu de cca. 7 litri/100 km), plus 30/zi parcarea, ceea ce înseamnă 160-175 de lei, în funcție de carburantul folosit.

Trăgând linie, o zi de școală de schi (4 ore) pentru un copil însoțit de un părinte la Sinaia, fără cazare, închiriere echipament și skipass și pentru părinte, ajunge minimum, aproximativ, 1.400 lei (280 €), dacă se merge cu trenul la Clasa a II-a și masa de prânz se servește la întoarcere, acasă, la București, nu la restaurant. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te