TOP stațiuni de schi în Europa cu cel mai bun raport calitate/preț. România nu apare, Bulgaria, da

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 23.12.2023 - 15:02
TOP stațiuni de schi în Europa cu cel mai bun raport calitate/preț. România nu apare, Bulgaria, da - Foto: pexels.com/Volker Meyer - Imagine cu rol ilustrativ
TOP stațiuni de schi în Europa cu cel mai bun raport calitate/preț. România nu apare, Bulgaria, da - Foto: postoffice.co.uk
TOP stațiuni de schi în Europa cu cel mai bun raport calitate/preț. România nu apare, Bulgaria, da - Foto: postoffice.co.uk
TOP stațiuni de schi în Europa cu cel mai bun raport calitate/preț. România nu apare, Bulgaria, da - Foto: postoffice.co.uk
TOP stațiuni de schi în Europa cu cel mai bun raport calitate/preț. România nu apare, Bulgaria, da - Foto: postoffice.co.uk
TOP stațiuni de schi în Europa cu cel mai bun raport calitate/preț. România nu apare, Bulgaria, da - Foto: postoffice.co.uk

Cu tarife la skipass și cazare ce concurează în multe cazuri cu cele mai scumpe destinații din Elveția sau Austria, România nu apare în TOP stațiuni de schi în Europa cu cel mai bun raport calitate/preț. Două stațiuni din Bulgaria și una din Italia conduc clasamentul.

SHARE

În fiecare an, Post Office Travel Money Ski Report compară costurile vacanțelor de iarnă de 6 zile pentru adulți și familii în stațiunile de schi de pe „Bătrânul continent” și realizează TOP stațiuni de schi în Europa cu cel mai bun raport calitate/preț. 

TOP stațiuni de schi în Europa cu cel mai bun raport calitate/preț pentru anul 2023 arată că „bătălia” este încă deschisă. Surprinzător, Bulgaria nu mai domină autoritar clasamentul, așa cum a făcut-o în ultimii 10 ani.

În TOP 3 stațiuni de schi pentru adulți a apărut o stațiune din Italia, în TOP 5 sunt 3 destinații din Italia și în TOP 10 apar destinații din Austria, Franța și Finlanda. 

Cum pârtiile din România nu prea pot concura la lungimi și calitate, iar, de exemplu, Azuga bate celebra stațiune St. Moritz de Revelion: De la 1.900 € pachetul, contra 1.400 € camera, România nu apare în Post Office Travel Money Ski Report. 

TOP stațiuni de schi în Europa cu cel mai bun raport calitate/preț. Atenție, prețurile au crescut peste tot

Cererea mare de vacanțe la schi în Europa arată că rezervările pentru sezonul 2023 au revenit de la minimele pandemice și chiar depășesc nivelurile de dinainte COVID, potrivit Post Office Ski Resort Report 2023, realizat în colaborare cu touroperatorul britanic Crystal Ski Holidays.

Cu toate acestea, schiorii trebuie să fie atenți la portofelul lor, deoarece al 16-lea raport anual Post Office Ski Resort Report relevă creșterea prețurilor în întreaga Europă.

În TOP stațiuni de schi în Europa cu cel mai bun raport calitate/preț pentru anul 2023 apar 32 de stațiuni de schi din 7 țări europene: Andorra, Austria, Bulgaria, Franța, Italia, Norvegia și Elveția.

Citește și: De ce a ajuns Bansko –„Poiana“ bulgarilor, peste toate stațiunile de schi din România la un loc

Evaluarea este făcută utilizând prețurile locale furnizate de Crystal Ski Holidays și convertite în lire sterline de către Post Office Travel Money pentru următoarele „componente”, pentru 6 zile: costul închirierii schiurilor și a clăparilor, costul skipass-ului, costul școlii de schi, masa de prânz și băuturile. Astfel, Post Office Ski Resort Report oferă o imagine destul de clară în ceea ce privește o vacanță la schi de o săptămână (6 zile) în acest sezon. 

Bulgaria se află în fruntea clasamentului celor mai avantajoase stațiuni de schi, așa cum a făcut-o și până acum, în mare parte din ultimul deceniu, în timp ce stațiunile italiene domină TOP 10 stațiuni de schi în Europa cu cel mai bun raport calitate/preț pentru schiori adulți și familii.

Elveția se clasează din nou pe primul loc în topul celor mai scumpe stațiuni de schi, cu un cost mediu de peste de două ori mai mare decât cele mai ieftine trei stațiuni.

Citește și: Primul hotel de lux Kempinski din România, în Poiana Brașov. În „Poiana” bulgarilor, e de 18 ani

Pentru a compara mai bine prețurile, țineți cont că 1 liră sterlină = 5,77 lei sau 1 liră sterlină = 1,16 euro. 

Cele mai bune prețuri pentru 6 zile de schi în acest sezon: Borovets - 587 €, Bardonecchia - 594 € și Bansko - 623 €, pe primele 3 poziții

Borovets (506 lire sterline/6 zile sau 587 €) este în fruntea clasamentului 2023 privind cel mai bun raport calitate/preț pentru o vacanță de 6 zile la schis în această iarnă pentru adulți.

Bansko (537 lire sterline/6 zile sau 623 €), însă, a coborât pe locul 3 anul acesta, fiind depășită de Bardonecchia, Italia (513 lire sterline/6 zile sau 594 €). Creșterile de prețuri în stațiunile din Bulgaria au fost mai mari decât în Bardonecchia: +13,3% în Borovets și +7% în Bansko.

Citește și: Schi sau snowboard la Bansko? Trei soluții pentru a scăpa de coada de la gondolă

În stațiunea din Italia, prețurile au crescut doar cu 1% față de anul trecut. Iar Bardonecchia se mândrește cu cel mai ieftin „pachet de schi” pentru adulți pentru 6 zile (skipass, închiriere echipament complet, școală de schi) pentru adulți pentru 6 zile: 348 de lire sterline (403 €). La Borovets, „pachetul” costă 382 de lire sterline (443 €) și la Basko, 415 lire sterline (481 €). 

Dar, în Bardonecchia, mesele și băuturile cumpărate pe pârtii sunt cu o treime mai scumpe decât în stațiunile bulgărești Borovets și Bansko.

TOP stațiuni de schi în Europa cu cel mai bun raport calitate/preț pentru adulți (tarife per persoană)

Citește și: Incredibil! E mai ieftin să mergi la Untold în Dubai decât la Cluj. Diferențe de sute de euro

TOP stațiuni de schi în Europa cu cel mai bun raport calitate/preț pentru familii (tarife per familie - 2 adulți + 2 copii, de 6 și 8 ani)

Bansko oferă și în acest sezon cel mai bun raport calitate/preț pentru vacanța la schi în familie (2 adulți + 2 copii, de 6 și 8 ani), potrivit Post Office Ski Resort Report 2023. Cu un preț mediu de 1.548 de lire sterline (1.796 €), vacanța la schi în familie în stațiunea din Bulgaria e mai ieftină cu aproape 12% față de următoarea stațiune din clasament, Bardonecchia, Italia (1.749 de lire sterline, adică 2.029 €).

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te