Corpul diplomatic, omagiat de Camera de Comerț și Industrie a României

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 06.02.2019 - 17:43
La Gala Corpului Diplomatic a participat și ambasadorul SUA, Hans Klemm

Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a organizat marți, 5 februarie 2019, la Sala Ministerului Culturii și Identității Naționale, recepția anuală în onoarea Corpului Diplomatic acreditat la București.

SHARE

Evenimentul este gândit ca o recunoaștere a implicării reprezentanților corpului diplomatic acreditat la București în susținerea dezvoltării relațiilor comerciale bilaterale și stimularea investițiilor.

Camera de Comerț și Industrie a României a dezvoltat astfel o tradiție de mai bine de un deceniu prin organizarea, la început de an, a unei recepții care marchează reușitele din plan economic datorate eforturilor diplomatice. Președintele CCIR, Mihai Daraban, a mulțumit ambasadorilor și reprezentanților misiunilor diplomatice pentru implicarea în consolidarea și intensificarea cooperării economice bilaterale și a menționat principalele acțiuni care au marcat anul 2018.

„În septembrie, anul trecut, a avut loc la București prima ediție a Forumului de Afaceri, desfășurat în marja celei de-a treia ediții a Summitului „Inițiativa celor Trei Mări”, organizat de Administrația Prezidențială și Camera de Comerț și Industrie a României. La eveniment au participat președinții României, Poloniei, Austriei și Croației precum și președinți de Camere de Comerț Naționale, oficiali guvernamentali din statele partenere în cadrul Inițiativei, din celelalte state membre UE, din Statele Unite ale Americii, din Balcanii de Vest, Republica Moldova, Ucraina și Georgia, reprezentanți ai Comisiei Europene și ai instituțiilor financiare europene și internaționale, precum și reprezentanți ai mediului economic și academic. (...)

Totodată, trebuie să menționez promovarea, în rândul comunităților de afaceri românești, a Acordului UE-Japonia și impactul acestuia asupra cooperării bilaterale România – Japonia. De asemenea, țin să mai amintesc și Forumul multisectorial de afaceri, organizat cu contribuția CCIR, în marja vizitei de stat în Italia a Președintelui României, precum și importante evenimentele organizate cu contribuția Ambasadei Statelor Unite”, a declarat Mihai Daraban.

Ministrul pentru mediul de afaceri, comerţ şi antreprenoriat, Radu Oprea, a menționat că traversăm o perioadă cu multe provocări: „Brexit, tensiunile geostrategice, mandatul Președinției Consiliului Uniunii Europene, definirea următorului cadru financiar multianual, asigurarea creșterii economice pe termen lung".

În acest context, Radu Oprea a subliniat că vede în CCIR un partener de încredere. "Mesajul meu adresat reprezentanților Camerei de Comerț și Industrie a României este să continue pe același drum ca exemplu de bune practici. În baza strânsei colaborări cu CCIR, transmitem nevoile noastre în ceea ce privește internaționalizarea business-ului românesc. Avem interese comune, de a disemina cele mai bune practici de afaceri, de a promova antreprenoriatul și inovația și de a încuraja modelele de afaceri care duc la creștere pe termen lung. Camerele de Comerț reprezintă un element esențial în efortul nostru de a promova România în străinătate ca un actor puternic și competitiv", a arătat demnitarul.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.