Bosch renunță la construcția unei fabrici de maşini de spălat la Simeria

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 06.11.2019 - 15:34

Grupul german Bosch a renunţat la construcţia fabricii de maşini de spălat pe care o plănuise la Simeria (jud. Hunedoara), o investiţie de 110 milioane de euro, scrie Ziarul Financiar.

SHARE

„BSH Hausgeräte GmbH a decis să nu-şi continue planurile pentru construcţia unei fabrici de maşini de spălat în Simeria până la o nouă notificare. Din cauza condiţiilor economice şi a planificării strategice a vânzărilor bazate pe acestea, producătorul de electrocasnice nu vede în prezent necesitatea unor capacităţi de producţie noi suplimentare în Europa. BSH are o reţea de producţie în Europa de 22 de fabrici care se pot adapta flexibil la cerinţele în schimbare”, a declarat, pentru ”Ziarul Financiar”, Irenne Wagner, head of marketing la BSH Electrocasnice.

Planul iniţial era ca lucrările de construcţii pentru unitatea de producţie să înceapă anul acesta, însă din cauza întârzierilor generate de accesul la ajutorul de stat de care au nevoie germanii demararea lucrărilor a fost amânată.

Primele maşini de spălat ar fi trebuit să fie produse în noua fabrică în 2021. Fabrica urma să creeze 700 de locuri de muncă.

În martie anul trecut, producătorul de aparatură electrocasnică BSH Hausgeräte GmbH, companie a grupului Bosch, a anunţat că va investi aproximativ 110 milioane de euro într-o nouă fabrică de maşini de spălat în Simeria.

Fabrica urma să aibă începând cu 2022 o capacitate de producţie anuală de peste un milion de maşini de spălat pentru piaţa europeană.

”Imi venea să ies pe stradă și să strig în gura mare că sunt șanse să se deschidă firma aici. Aceasta investiție va crea câteva sute de locuri de muncă și sperăm ca prima mașină de spălat produsă aici, la Simeria, să fie la începutul anului 2020” declara, anul trecut, Emil Ioan Rîșteiu, primarul orașului Simeria, citat servuspress.ro.

Filiala română BSH a fost înfiinţată în 1999 şi comercializează aparate electrocasnice sub mărcile Bosch, Neff şi Zelmer în România. Gama de produse include frigidere, maşini de gătit, maşini de spălat, uscătoare, maşini de spălat vase, aspiratoare, roboţi de bucătărie şi maşini de cafea.

BSH Hausgeräte GmbH este unul dintre cei mai importanţi producători de aparate electrocasnice din lume cu vânzări de aproximativ 13,8 miliarde de euro în 2017 şi peste 61.800 de angajaţi. BSH, companie a Grupului Bosch, produce în aproximativ 40 de fabrici şi este reprezentată de peste 80 de companii din aproximativ 50 de ţări.

Grupul Bosch este prezent pe piaţa din România de 25 de ani. Pe lângă centrul de cercetare - dezvoltare din Cluj şi unităţile sale de producţie pentru soluţii de mobilitate din Cluj şi din Blaj, Bosch mai operează şi o unitate de producţie de tehnică liniară, localizată de asemenea în Blaj, precum şi un centru de servicii de externalizare a proceselor de afaceri (BPO) în Timişoara. În Bucureşti, Bosch operează un birou de vânzări pentru produsele diviziilor Soluţii de mobilitate, Bunuri de larg consum şi Tehnologie pentru construcţii şi energie.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -