A murit de inimă rea după ce fostul ministru PSD Petre Daea i-a sacrificat 20.000 de porci

DE Petre Bădică | Actualizat: 18.11.2019 - 22:59
Inquam Photos / Ovidiu Dumitru

În mandatul de ministru al lui Petre Daea, au apărut 1.500 de focare de pestă porcină și au fost sacrificați jumătate de milion de porci.  

SHARE

Andrei Petre, directorul Complexului Zootehnic de creștere a porcilor PIGCOM, din Satu Nou, a murit de inimă rea, după cum spun apropiații.

În vara anului trecut, toți porcii i-au fost sacrificați după ce pesta porcină africană a intrat în complexul zootehnic.

Newsweek România va scrie, pe larg, în ediția print de vineri, despre moștenirea pe care a lăsat-o Petre Daea, ex-ministrul Agriculturii, care nu a putut gestiona criza pestei porcine.

În urma declanșării epidemiei de pestă porcină, zeci de județe nu mai au voie să comerializeze carne, potrivit unui răspuns al Comisie Europene pentru Newsweek România.  

„Pesta Porcină Africană a mai făcut o victimă. De data asta este vorba despre un om, Andrei Petre.  A murit de supărare spun mulți dintre cei care l-au cunoscut.

A trecut un an și-o vară de când i-au nimicit toate animăluțele din Complexul de creștere a porcilor de la Satu Nou pe care l-a păstorit mai bine de 35 de ani. 

<<Închid ochii și văd cum au ucis 20.289 de animale, zi și noapte, timp de două săptămâni. S-a golit ferma asta unde-au muncit atâția oameni, și-au hrănit familia, au sperat și dintr-o dată: Gata(!) S-a golit…>>

Noaptea, Andrei Petre ieșea tiptil din casă, se așeza pe scări și plângea. <<Parcă nu mai am nici un sens, îmi spunea. Mi-am lăsat aici toată viața. A fost greu, au fost timpuri grele dar am trecut, cu răbdare, cu muncă multă… Livram peste tot dar oamenii erau bucuroși că aveau întotdeauna carne gustoasă pe masă. Acum nu, nu pot să înțeleg de ce a trebuit să ne închidă aproape pe toți. De fapt, înțeleg, dar nu pot să accept… Este prea multă nedreptate>>", spunea cu amărăciune acest om în urmă cu câteva luni, potrivit dobrogeanews.ro

Petre Daea afirma, în septembrie anul trecut, la dezbaterea moţiunii simple împotriva sa, în plenul Camerei Deputaţilor, că se exagerează cu prezentarea situaţiei pestei porcine în România, pentru a se da impresia că situaţia este scăpată de sub control, potrivit Digi24.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.