Zone Gri: „Primarul din Kingstown”, serialul care explorează incertitudinea morală

DE Roxy Simons | Actualizat: 21.01.2022 - 10:50
OMUL DIN MIJLOC Jeremy Renner joacă rolul unui agent de influență într-un oraș în prăbușire, care se confruntă cu o 
mulțime de 
alegeri dificile
Actorul Tobi Bamtefa, în rolul lui Deverin „Bunny“ Washington
Taylor Handley, în rolul Kyle McLusky
Co-creatorul Hugh Dillon, în rolul lui Ian Ferguson
Kyle Chandler în rolul Mitch McLusky
Emma Laird în rolul Iris

În „Primarul din Kingstown“, Jeremy Renner, cunoscut publicului ca Hawkeye, băiatul bun din „Răzbunătorii“, explorează incertitudinea morală.

SHARE

În „Primarul din Kingstown“, Jeremy Renner joacă rolul lui Mike McLusky, un puternic sforar de culise, care luptă să mențină pacea între diferitele facțiuni de polițiști, condamnați și infractori, într-un oraș sumbru din Michigan, dominat de cele șapte închisori ale sale.

După primele episoade din cele 10 ale primului sezon, difuzate până acum, „Primarul din Kingstown“ a devenit rapid unul dintre cele mai populare seriale ale canalului de streaming Paramount+ și a atras un număr impresionant de 3,2 milioane de spectatori încă de la primul episod.

Hugh Dillon, care a creat serialul împreună cu actorul/scenaristul/regizorul Taylor Sheridan și care are, de asemenea, un rol regulat în acesta, ca detectiv de poliție, spune că s-a bazat pe propria experiență de când era copil în Kingstown, Ontario.

„Am crescut într-un oraș cu nouă penitenciare, unul de maximă securitate, unul de medie și altul  de minimă, pentru femei“, spune Dillon.

„Mama mea era profesoară, părinții prietenilor mei erau gardieni de închisoare, unul era director, alți prieteni erau condamnați. În această lume civilizată și perfect cultivată, există această brutalitate și aceste
instituții“.

„În copilărie, eram fascinat de asta și îmi amintesc că treceam cu părinții pe lângă închisori și vedeam turnul de pază și mă gândeam, la cinci sau șase ani, «Oh, ăsta este Disneyland».

Actorul Tobi Bamtefa, în rolul lui Deverin „Bunny“ Washington

Dar nu este, este polul opus. Și, pe măsură ce am îmbătrânit... vezi aceste lucruri care se întâmplă în societatea noastră, de la ucigași de copii până la ucigași în serie sau infractori care au comis lucruri oribile pe care le vedem la știri. Și ei vin în orașul tău“.

Într-un videoclip promoțional pentru serial, producătorul executiv Sheridan, care a co-creat și hitul „Yellowstone“, spune că „Primarul din Kingstown“ este „studiul unei corporații, este un studiu al rasismului instituționalizat, este studiul exploatării la treapta de jos a scării. Este un mod fascinant de a privi un sistem defect cu adevărat, cu adevărat ineficient“.

Dillon, care și-a început cariera în show-business ca solist al trupei rock canadiene Headstones, spune că seria s-a născut când Sheridan, pe atunci profesorul său de actorie, l-a încurajat să-l urmeze, în urmă cu 15 ani.

„Stătea acolo, lăsa la o parte cursurile de actorie și spunea: «Ce ai vrea cu adevărat să faci?»“, explică Dillon. „Am răspuns că vreau să fac o emisiune TV... iar Taylor a fost de acord: «Este o idee grozav㻓.

Taylor Handley, în rolul Kyle McLusky

Dillon spune că el și Sheridan au muncit din greu de la începutul colaborării lor, căci s-au concentrat mai întâi asupra personajelor și a decorului și abia apoi la intrigă. El spune: „Ne-am concentrat, hiper concentrat, pe: «Păstrați-l deconstruit, un personaj, o lume, emoțiile personajului»“.

Renner, care joacă în prezent și în seria Hawkeye de la Disney+, a precizat că că interesante în acest proiect i s-au părut calitatea scrisului și complexitatea personajului lui Mike.

„Acest personaj este un anti-erou interesant, dar este complicat“, afirmă Renner, „El provine din principiile de bază pe care le admir.

Admir abnegația pe care o depune atunci când face o treabă și iubesc deciziile pe care le ia și pe care nu le ia. Este un personaj complicat, într-o lume complicată și nu poate exista ceva mai interesant pentru mine de jucat decât acesta“.

Renner spune că Mike trebuie să navigheze prin situații foarte dure, adesea violente și aproape întotdeauna sumbre din punct de vedere moral, pentru a încerca să-i ajute pe cei din jurul lui.

„Este altruist. El subliniază [lucruri de genul] «Înțelegi că dacă faci asta și nu te uiți în ambele părți când traversezi strada, atunci s-ar putea să fii călcat“ și el încearcă doar să vadă o imagine de ansamblu a tuturor și există ceva admirabil în asta pentru mine, care îmi place foarte mult la persona“.

„De la ucigași de copii până la ucigași
în serie sau infractori care au comis
lucruri oribile pe care le vedem la știri.
Și ei vin în orașul tău.“

Co-creatorul Hugh Dillon, în rolul lui Ian Ferguson

Renner mai spune că îi place modul în care serialul abordează probleme sociale reale – printre care rasismul și puterea politică și financiară a sistemului penitenciar industrial asupra orașelor Rust Belt care depind de el – prin ochii personajului său.

„Când vorbești despre rasism sistemic și despre tot felul de lucruri, tipul ăsta nu face parte din acest proces“, povestește Renner, „are un domeniu de aplicare mult mai larg pentru a aborda astfel de lucruri și cred că aceasta este un o modalitate excelentă pentru audiență de a privi și de a înțelege mai bine.“Actorul adaugă că o parte a scopului serialului este de a arăta realitatea închisorilor. 

„Asta se întâmplă în penitenciare, iar oamenii nu știu în mod real. Consider că a fost o binecuvântare minunată să fiu acea voce pentru Taylor [Sheridan] și să împărtășesc asta cu publicul“.

În timp ce armele preferate ale lui Mike sunt pumnii lui, Renner poate folosi și alte instrumente ale violenței cu care s-a familiarizat în viața sa de pe ecran, în rolul Hawkeye. 

Episodul doi prezintă o scenă în care, înarmat cu un arc și săgeți, Mike se confruntă cu un urs, lângă cabana lui.

Kyle Chandler în rolul Mitch McLusky 

Renner recunoaște că nu a fost încântat de nimic care le-ar putea aminti telespectatorilor de rolul său cel mai cunoscut. „Am încercat să renunț la asta, să fie scoasă din episod“, spune el.

„M-am gândit: «Doamne, chiar vrei să faci asta? Chiar vrei să mă pui să folosesc un arc și săgeți?’ S-ar putea să alunge oamenii. Dar ei au vrut, așa că am făcut-o oricum“.

„Primarul din Kingstown“ a devenit una dintre cele mai populare emisiuni Paramount+. 

Este, de asemenea, cea mai de amploare dramă cu scenariu original a platformei de streaming, de la rebranding-ul din martie (anterior era cunoscută drept CBS All Access), care se reflectă în ratingul de audiență al emisiunii, de 81%, pe Rotten Tomatoes.

Emma Laird în rolul Iris

Sunt evaluările puternice și recenziile bune suficiente pentru a reînnoi serialul pentru un al doilea sezon? Într-o declarație din noiembrie, președintele și CEO-ul MTV Entertainment, Chris McCarthy (MTV Entertainment este compania-mamă a Paramount+), a atribuit succesul show-ului producătorului executiv Sheridan și popularității westernului contemporan „Yellowstone“, cu Kevin Costner. (O serie prequel, „1883“, s-a alăturat „universului Taylor Sheridan“ în plină dezvoltare pe 19 decembrie). McCarthy i-a lăudat și pe fanii lui Renner.

McCarthy a scris că filmul „depășește așteptările... Ne simțim foarte, foarte bine unde am ajuns și suntem optimiști despre cum va continua să crească“. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te