Robert De Niro îi oferă tinerei Meryl Streep un rol de Oscar și bani pentru iubitul bolnav de cancer

DE Alex Darvari | Actualizat: 22.09.2023 - 18:10
Robert De Niro și Meryl Streep - Foto: Profimedia Images
Robert De Niro și Meryl Streep - Foto: Profimedia Images
Robert De Niro și Meryl Streep - Foto: Profimedia Images
Robert De Niro și Meryl Streep - Foto: Profimedia Images

Pe Robert de Niro și pe Meryl Streep îi leagă o prietenie de o viață. De Niro și-a pus cariera la bătaie pentru ca artista să obțină un rol ce va fi de Oscar. Îi va da și 500.000 $ iubitului actriței care era grav bolnav.

SHARE

Robert de Niro a ajutat-o pe Meryl Streep la început de carieră. Îi va ofer un ol de Oscar și bani pentru iubitul ei grav bolnav, Vor rămâne prieteni pe viață. Aceasta e povestea lor.

Robert De Niro îi oferă tinerei Meryl Streep un rol de Oscar și bani pentru iubitul bolnav de cancer

Meryl Streep avea nevoie urgentă de ajutor, era șomeră, iar iubitul ei era grav bolnav. Dacă iubitul ei John Cazale nu urma o terapie, boala urma să progreseze fără remediu.

De Niro s-a oferit să o ajute fără să o cunoască ("Am o slujbă pentru tine și pentru prietenul tău!", îi va spune).

Robert de Niro era pe val, jucase în The Godfather II și Taxi Driver. Nu o văzuse decât o dată pe Meryl jucând. Meryl juca sporadic în teatrul newyorkez, iar acea apariție a lui De Niro avea să-i salveze cariera.

Citește și: Mihai Bobonete a recunoscut că l-a țepuit pe Gabriel Cotabiță. Ce a făcut actorul pescar

Robert se dusese să o vadă jucând, dar nu-i spusese niciodată asta. Fusese uimit de talentul tinerei actrițe, iar când a aflat că era iubita actorului care l-a interpretat pe Fredo în primele două episoade din The Godfather (John Cazale n.red), a luat o decizie care îi va pune în pericol cariera.

Citește și: Tudor Chirilă, atac la Brenciu: Trăiești din nunți și din botezuri. Ce a zis despre Bănică junior

De Niro și-a riscat întreaga reputație pentru ei

El începuse să filmeze „The Deer Hunter” și s-a gândit că, dacă reușea să le facă rost de un rol în distribuție, își puteau permite tratamentul costisitor fără să aibă probleme financiare.

S-a dus personal la biroul lui Michael Cimino, regizorul filmului, și i-a spus că, dacă nu-i angajează, va părăsi proiectul, apoi i-a înmânat o scrisoare de demisie deja semnată.

Cu toate acestea, echipa de producție nu a fost convinsă, întrucât Meryl era o necunoscută. Pe de altă parte, nu puteau să-l piardă pe De Niro, care era personajul principal.

Câteva momente mai târziu, De Niro a sunat-o pe Meryl și i-a spus: "S-a stabilit, am obținut deja rolurile pentru amândoi".

S-a opus concedierii lui John

Cuplul s-a alăturat astfel distribuției filmului Vânătorul de cerbi, dar sănătatea lui John avea să le joace o festă...

Când producătorii au aflat despre boala lui John, l-au concediat imediat, deoarece asigurarea pentru angajarea unei astfel de persoane bolnave era prea scumpă și, în plus, nimeni nu s-ar fi dus la cinema să vadă un actor bolnav.

Meryl a simțit că lumea se prăbușește, dar Robert nu își spusese încă ultimul cuvânt. A doua zi a apărut acasă la Meryl și i-a spus că vor filma, că totul era aranjat.

De Niro plătise jumătate de milion de dolari din propriul buzunar pentru a acoperi polița de asigurare a lui Cazale, permițându-le să meargă mai departe, să termine filmările și să plătească tratamentul.

Citește și: Artista dezamăgită de nunta lui Alin Oprea: „Am așteptat ore în șir. Nu mi-a plăcut”

De Niro, conștient de faptul că boala progresa inexorabil, a aranjat ca Cazale să-și filmeze toate scenele de la început, în cazul în care deznodământul fatal ar fi venit mai repede decât se aștepta.

John Cazale a murit la 13 martie 1978 înainte de încheierea filmărilor, iar Meryl a primit prima nominalizare la Oscar.

Totuși, acesta nu a fost cel mai mare câștig al ei: a câștigat ceva mult mai important, a câștigat un prieten imens pe care l-a adorat toată viața - Robert De Niro.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te