VIDEO David Garrett, în România. Este cel mai rapid violonist din lume. Vine la Timişoara

DE Florin Budescu | Actualizat: 03.07.2023 - 13:25

David Garrett, violonist virtuoz crossover, susţine un concert în România. Este cel mai rapid violonist din lume, iar acest lucru este certificat de Guinness Book of Records. Tânărul muzician practică un gen de muzică clasică pe înţelesul publicului profan.

SHARE

David Garrett va concerta în Parcul Rozelor din Timişoara. Preţul biletelor, care sunt deja disponibile, este între 300 şi 90 de lei.

David Garrett, în România. Este cel mai rapid

Supranumit "rock-starul muzicii clasice", a concertat cu preşucrări din Metallica sau Eminem, la Festivalul "George Enescu", în anul 2015.

A apărut speculând nişa deschisă de violonistul şi compozitorul maghiar Edvin Marton, dar mai este concurat de renumitul Alexander Bălănescu, care conduce un quartet de coarde, ori de francezul David Grimal, cu a sa prestigioasă formaţie Les Dissonances, ori de celebrul violonist şi violist englez Nigel Kennedy, cu a sa coafură punk, care şi el a concertat la Festivalul "George Enescu", în anul 2009.

Casa de Cultură a Municipiului Timişoara anunţă că în data de 31 iulie 2023 este programat concertul susţinut de cel mai rapid violonist din lume, David Garrett, în Parcul Rozelor din apropierea centrului oraşului, conform News.ro.

Citeşte şi: Tânărul care călătorește cu CFR-ul pentru a face oamenii să zâmbească: Numit „violonistul din tren”

Născut pe 4 septembrie 1980, la Aachen, în Germania, David Garrett a primit prima sa vioară la vârsta de 4 ani şi a debutat cu Hamburg Philharmonics la 10 ani.

La 13 ani a fost cel mai tânăr artist care a semnat un contract în exclusivitate cu Deutsche Grammophon, sub pseudonimul David Garrett, după numele de familie al mamei sale, de origine americană.

În 1999, în vârful carierei, a decis să se mute la New York, pentru a studia muzicologie şi compoziţie, dar şi pentru a-şi perfecţiona tehnica, devenind student al lui Itzhak Perlman, la Juilliard School.

Citeşte şi: O specialistă în domeniul nuclear și violonistă a devenit Miss America 2023

În 2003 a câştigat renumitul Concurs de Compoziţie de la Juilliard, cu o fugă compusă în stilul lui Johann Sebastian Bach.

Artistul a fost răsplătit cu un premiu ECHO Classic 2008 la categoria „Classic without Borders”. În 2011 a primit două premii ECHO pentru „Rock Symphonies”, iar DVD-ul „David Garrett: Rock Symphonies – Open Air Live” a fost premiat la categoria „Best Domestic DVD Production” şi a luat distincţia „Best Artist”, la categoria „Rock/Pop Domestic”.

David Garrett cântă pe un Stradivarius din 1716. A intrat în Guinness Book ca unul dintre cei mai rapizi violonişti din lume, cu un record de 13 note muzicale pe secundă, în interpretarea piesei „Zborul bondarului”, de Rimski-Korsakov.

Mare admirator al lui George Enescu

Are o legătură specială cu România, fiind un mare admirator al lui George Enescu, căruia îi studiază şi interpretează compoziţiile, participând la Festivalul internaţional „George Enescu”, în 2015.

”În această vară de Capitală Europeană a Culturii, David Garrett va fi oaspete al Timişoarei. Publicul îl va putea asculta pe 31 iulie, în Parcul Rozelor. Biletele vor fi disponibile de astăzi, luni, 3 iulie, pe www.bilete.ro.

Pentru seniori şi pentru cei care preferă să cumpere biletele în format fizic, acestea din urmă vor fi disponibile şi la Casa de Cultură a Municipiului Timişoara (str. Miron Costin nr.2), între orele 11:00-14:00, începând de vineri, 7 iulie 2023.

Preţul biletelor: 300 lei (VIP), 200 lei (standard) şi 90 lei (în picioare)”, a transmis Casa de Cultură a Municipiului Timişoara.

URMĂREŞTE-NE PE GOOGLE NEWS

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te