Tânărul care călătorește cu CFR-ul pentru a face oamenii să zâmbească: Numit „violonistul din tren”

DE Alin Crișan | Actualizat: 22.03.2023 - 20:23
Gabriel Bîrsan, „violonistul din tren” - Foto: Bzi.ro

Un tânăr student călătorește cu trenul pentru a face oamenii să zâmbească, prin muzică. E recunoscut ca fiind „violonistul din tren”.

SHARE

Un tânăr student la Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași călătorește fără motiv cu trenul, doar pentru a face oamenii să zâmbească atunci când îl ascultă.

„Violonistul din tren”

Acesta este recunoscut de către angajați ca fiind „violonistul din tren”.

Sebastian Gabriel Bîrsan sau, mai bine zis, băiatul care cântă în tren surprinde călătorii cu talentul și pasiunea lui pentru muzică.

Citește și: Un francez și-a părăsit țara și s-a mutat în România: „Universul cultural țărănesc îmi vorbește"

În ciuda gălăgiei din vagoane, Sebastian, în vârstă de 20 ani, face spectacole pe diferite rute, până ridică oamenii în picioare, felicitându-l cu aplauze.

„În tren am început să cânt anul trecut. Călătoresc mult cu trenul, iar de multe ori mă plictiseam și începusem să cânt pe hol pentru a exersa. La început eram discret și nu aveam curaj, până a venit o fată la mine care a început să mă filmeze. Era și ea pasionată de muzică.

Atunci a scos și ea vioara și am exersat împreună până când m-a întrebat ce-ar fi dacă cântăm în tren? Mi s-a părut o idee bună, așa că am vorbit cu controlorul, care a fost de acord”, povestește cu entuziasm Sebastian Gabriel Bîrsan, tânărul student pasionat de muzică.

„Violonistul din tren” visează la o carieră în muzică: Arma lui este curajul

Sebastian și-a descoperit pasiunea pentru muzică din copilărie. Acesta își amintește cu nostalgie de vremurile în care tot ce conta era să se simtă bine, iar bunicii săi au fost cei care l-au încurajat mereu.

Citește și: O treime din francezi renunţă la unele produse de igienă. Unii fac duș fără săpun. Care este motivul

„Am găsit o vioară la bunicul meu, deși nu l-am văzut niciodată cântând. Cred că era doar de decor. Într-adevăr, nu mai suna bine și nu se putea cânta real la acea vioară, dar a fost un start bun. 

Mi-am făcut debutul ca artist cu ea, participând în turneul din multe orașe din țară, de la care am venit cu premii”, destăinuie tânărul.
Deși s-a lovit de multe obstacole, Sebastian nu a renunțat niciodată și s-a luptat cu morile de vânt ca să își întrețină pasiunea.

Sebastian Gabriel Bîrsan: „Oprește muzica aia și începe să cânți manele, dacă vrei să-ți dau bani”

Tânărul ieșean a avut multe momente în care, dacă nu ținea cont de curajul și de bunul simț cu care a fost învățat de bunicii săi, probabil ar fi ajuns într-un punct unde ar fi renunțat.

„Am avut o mulțime de aventuri în tren. Au fost tineri care mi-au spus să mă opresc și să cânt manele, dacă vreau să primesc bani. Dar și oameni cărora le-au dat lacrimile când m-au ascultat. Cred că aș putea să scriu o carte despre toate astea. Cea mai frumoasă amintire o am cu un bărbat care nu m-a lăsat să cânt, deoarece soția lui vorbea la telefon.

Citește și: Românca Virginia Zeani, soprana cu 60 de roluri, a murit. Pavarotti: Am avut noroc să cânt cu ea

Eu am așteptat ca doamna să termine, dar dumneaei nu mai termina, așa că am început să cânt. Reacția lui a fost ciudată. Părea agresiv, dar nu m-am oprit, iar finalul a fost unul neașteptat. Domnul respectiv s-a ridicat, și-a cerut iertare și m-a aplaudat. Pentru astfel de momente trăiesc”, adaugă Sebastian.

Studentul a avut propuneri mari de la oameni care i-au remarcat talentul, dar el își dorește să rămână în țară, deși este conștient că nu se poate gândi la profit considerabil, așa cum ar fi câștigat în străinătate.

„Îmi iubesc țara și îmi doresc să rămân aici. De ce să plec, dacă eu mă văd stând aici, lângă familia mea. Eu nu cânt neapărat pentru bani. Îmi place să promovez muzica clasică și să fac oamenii să zâmbească. E tot ce mi-am dorit vreodată”, mărturisește cu bucurie Sebastian, cunoscut drept „violonistul din tren”, potrivit bzi.ro

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te