Basistul ZZ Top, Dusty Hill, a murit la 72 de ani. Era în trupă de 51 de ani

DE Alexandru Pop | 29.07.2021 - 09:13
Basistul ZZ Top, Dusty Hill, a murit la 72 de ani. Era în trupă de 51 de ani/FOTO: news.sky.com

Formaţia blues-rock ZZ Top a anunţat miercuri decesul la Houston al unuia dintre componenţii săi, basistul Dusty Hill, care făcea parte din această trupă încă din 1970, informează AFP.

SHARE

"Suntem foarte întristaţi de vestea decesului, în timpul somnului, la domiciliul său din Houston (Texas), al <compadre-ului> nostru Dusty Hill", au scris pe pagina de internet a trupei ceilalţi doi membri ai grupului, toboşarul Franck Beard şi vocalistul şi chitaristul Billy Gibbons.

"Nouă şi numeroşilor noştri fani din lumea întreagă ne vor lipsi prezenţa ta statornică, bunătatea ta şi angajamentul de durată care au oferit o bază monumentală pentru <Top>", au mai scris membrii formaţiei.

Citește și: Conflictul Ana Maria Popescu-Novak: „Nu înțeleg de ce s-a supărat, că ia 80.000 de euro de la stat”

Vineri, trupa a anunţat că Dusty Hill trebuia să facă "un ocol rapid în Texas pentru a se îngriji de o problemă la şold" şi că va fi înlocuit de un alt muzician în cadrul turneului trupei din această vară. Formaţia avea un concert programat pentru miercuri seară, la Simpsonville (Carolina de Sud), dar un mesaj care anunţa anularea concertului a apărut pe platforma care vindea bilete pentru acel show.

Cu înfăţişarea lui inconfundabilă, similară cu cea a vocalistului principal, Billy Gibbons, - barbă lungă şi blondă, ochelari de soare şi pălărie -, Dusty Hill a devenit membru al grupului ZZ Top în 1970, la un an după înfiinţarea formaţiei.

După jumătate de secol de existenţă şi 15 albume, trupa americană ZZ Top, fondată în Texas, a devenit o pagină importantă din istoria rockului şi bluesului american.

ZZ Top a devenit cunoscută începând cu anii 1970, în special graţie piesei "La Grange". Cel mai mare succes comercial al trupei rămâne albumul "Eliminator", din 1983, care include hiturile "Gimme All Your Lovin" şi "Sharp Dressed Man".

Citește și: Florin Salam, odă pentru Anaser Duduianu, interlopul fugit din țară după denunțul manelistului

În anii '90, formaţia s-a aventurat într-o sonoritate mai tehnologizată, folosind sintetizatoare, după care a revenit la stilul care a consacrat-o.

Trupa ZZ Top a fost inclusă în 2004 în Rock and Roll Hall of Fame, în cadrul unei ceremonii prezentate de chitaristul de la The Rolling Stones, Keith Richards, arată Agerpres.

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.