150 de tablete, oferite de Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia unor elevi nevoiaşi

DE Octavia Constantinescu | 20.05.2020 - 21:34

Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia a distribuit 150 de tablete unor elevi cu posibilităţi materiale reduse, din Alba şi Mureş.

SHARE

"Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Irineu, Eparhia Alba Iuliei, în parteneriat cu cele 10 protopopiate din judeţele Alba şi Mureş, a achiziţionat 150 de tablete care au fost oferite elevilor cu posibilităţi materiale reduse, spre a le utiliza în vederea finalizării cursurilor şi susţinerii examenelor care vor fi derulate în mediul online, în contextul pandemiei cu noul coronavirus", arată Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia.

Astfel, în protopopiatul Alba Iulia au fost oferite 45 de tablete pentru elevi ai şcolilor gimnaziale din Meteş, Cricău şi Ighiu.

De asemenea, la iniţiativa cadrelor didactice, cinci dispozitive electronice similare au fost dăruite elevilor Colegiului Naţional "Titu Maiorescu" din Aiud.

În protopopiatul Blaj, au fost oferite cinci tablete, respectiv trei la Liceul Teoretic din Teiuş şi două la Şcoala Generală din Roşia de Secaş, elevii fiind identificaţi de către preoţii parohi.

De asemenea, în protopopiatul Câmpeni au fost distribuite 12 tablete unor elevi defavorizaţi din Dealu Capsei, Bucium-Şasa, Mogoş, Trifeşti, Burzoneşti-Lazuri, Lunca Arieşului, Peleş, Vidra.

În protopopiatul Sebeş au primit tablete 15 elevi de la Şcoala Gimnazială nr. 3 din Cugir, şcolile gimnaziale din Vinerea, Vinţu de Jos, Pianu de Sus, Răchita, Draşov, Doştat, Liceul cu Program Sportiv din Sebeş şi Şcoala Gimnazială "Mihail Kogălniceanu" din Sebeş. Dispozitivele au fost oferite elevilor care au obţinut rezultate bune la învăţătură şi purtare, la sugestia cadrelor didactice.

În protopopiatul Târgu-Mureş au fost distribuite 20 de tablete pentru elevi din Târgu-Mureş, Milăşel, Râciu, Ceuaşu de Câmpie, Valea Izvoarelor, Cristeşti, Moreşti, Moşuni, Sângeorgiu de Mureş şi Miercurea Nirajului.

De asemenea, opt tablete au fost oferite elevilor de la Şcoala Gimnazială "Ioan Vlăduţiu" din Luduş şi Şcoala Gimnazială din Iernut, în protopopiatul Luduş. Un număr de 15 dispozitive au fost oferite mai multor elevi din cuprinsul a şase comunităţi parohiale din protopopiatul Reghin - parohia "Înălţarea Domnului" din municipiul Reghin, parohia Gurghiu, parohia Beica, parohia Idicel-Sat, parohia Frunzeni şi parohia Deda.

În protopopiatul Sighişoara au fost oferite cinci tablete, două laptopuri şi două computere unor elevi de la Şcoala Gimnazială "Zaharie Boiu" şi de la Şcoala Gimnazială "Radu Popa", ambele unităţi fiind în municipiul Sighişoara.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.