Volkswagen și-a găsit partener pentru accelerarea dezvoltării mașinilor electrice: XPENG, din China

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 01.03.2024 - 13:41
Volkswagen și-a găsit partener pentru accelerarea dezvoltării mașinilor electrice: XPENG, din China - Foto: bil24.no

Volkswagen și-a găsit partener pentru accelerarea dezvoltării mașinilor electrice. A semnat un parteneriat strategic cu producătorul chinez de EV-uri XPENG.

SHARE

Acordurile semnate de Volkswagen și XPENG nu numai că accelerează dezvoltarea în comun, într-o primă fază, a două autovehicule pe baterii de clasă B, ci și pregătesc terenul pentru o colaborare strategică extinsă și aprofundată în viitor.

Volkswagen și-a găsit partener pentru accelerarea dezvoltării mașinilor electrice: XPENG, din China

Ca parte a "acordului-cadru", ambele părți au încheiat, de asemenea, un program comun de aprovizionare pentru piesele comune ale noilor mașini electrice și ale platformei utilizate în joint venture-ul Volkswagen - XPENG. Programul comun de aprovizionare are ca obiectiv reducerea în comun a costurilor de producție, realizând sinergii semnificative pentru parteneriatul strategic și competitivitatea vehiculelor electrice de clasă B dezvoltate în comun, relatează electriccarsreport.com.

Citește și: Tranziția forțată la mașini electrice merge prost. Prea scumpe, marile companii se întorc la termice

"Semnarea acordului cadru reprezintă o altă etapă importantă pe care am atins-o împreună cu partenerul nostru, Grupul Volkswagen (...) Angajamentul ambelor companii și încrederea construită între echipele noastre de cercetare și dezvoltare în ultimele opt luni au făcut posibil succesul proiectului nostru.

Combinând capacitățile de înaltă reputație ale Volkswagen în domeniul dezvoltării și ingineriei vehiculelor cu tehnologiile Smart EV ale XPENG, vom oferi cele mai bune produse EV inteligente. (...)

"Având în vedere viziunea pe termen lung a parteneriatului nostru strategic, ambele părți contribuie cu tot ce au mai bun la parteneriat. Am început să realizăm sinergii prin programul nostru de aprovizionare comună.

Cred cu tărie că acest parteneriat are un mare potențial de creștere pe care îl putem explora."", a declarat  Xiaopeng He, președinte și director executiv al XPENG.

Citește și: VIDEO O mașină electrică altfel: Se „încarcă” în sub 3 minute și oferă o autonomie de peste 660 km

"Pe cea mai mare piață de vehicule electrice din lume și cu cea mai rapidă creștere, viteza este fundamentală atunci când vine vorba de accesarea unor segmente de piață promițătoare. Pentru a ne mări constant portofoliul local, ne extindem propriile capacități de dezvoltare în China.

Astfel, urmăm în mod consecvent abordarea noastră puternică "în China, pentru China", concentrându-ne pe nevoile specifice ale clienților chinezi.

Prin parteneriatul cu XPENG, nu numai că accelerăm timpii de dezvoltare, ci și creștem eficiența și optimizăm structurile de costuri. Acest lucru sporește semnificativ competitivitatea într-un mediu de piață foarte sensibil la preț", a explicat Ralf Brandstätter, membru al Consiliului de administrație al Volkswagen AG pentru China.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te