Volkswagen începe ofensiva mobilității sustenabile

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 21.02.2019 - 19:27
După ID., vor urma SUV-ul electric ID. CROZZ, van-ul ID. BUZZ și berlina ID. VIZZION.

Grupul Volkswagen este hotărât să-și spele imaginea pătată de DieselGate și pornește o adevărată ofensivă electrică. ID., primul model neutru din punct de vedere al emisiilor intră în producție la finalul acestui an. Iar până în 2025 pregătește peste 20 de modele electrice.

SHARE

ID. va fi construit la Zwickau și va juca un rol de pionierat în strategia grupului de a atinge obiectivele Acordului de la Paris privind Schimbările Climatice, fiind primul model VW electric neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon pe tot parcursul ciclului de viață, dacă proprietarii aleg să alimenteze cu energie din surse verzi. Doar în faza de producție, amprenta de carbon a modelului ID. este îmbunătățită anual cu peste un milion de tone de carbon. Această cifră corespunde impactului unei centrale termice pe cărbune care produce energie pentru alimentarea a 300.000 de locuințe. După ID., vor urma SUV-ul electric ID. CROZZ, van-ul ID. BUZZ și berlina ID. VIZZION.

„Schimbările climatice sunt cea mai importantă provocarea a erei în care trăim (...) Volkswagen își asumă o responsabilitate din poziția sa de cel mai mare producător din domeniul auto. Noul ID. va fi prima mașină electrică neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon produsă de grup. Lucrăm la diverse soluții pentru a utiliza energie doar din surse verzi pentru a ne asigura că modelul nu va genera emisii de carbon pe tot parcursul ciclului său de viață. Însă, putem vorbi despre sustenabilitate în domeniul mobilității doar dacă fiecare dintre noi își va dori acest lucru și va face ceva concret ca acest deziderat să devină realitate”, a declarat Thomas Ulbrich, membru în Consiliul de Conducere, responsabil de dezvoltarea mobilității electrice pentru marca germană.

Iar Georg Kell, director fondator al Pactului Global al Națiunilor Unite - cea mai mare inițiativă de sustenabilitate corporativă din lume – și purtător de cuvânt al  Consiliului de Sustenabilitate al grupului Volkswagen a precizat că „Emisiile de dioxid de carbon produse de om trebuie reduse cât de repede posibil. Încă de la înființarea sa, Consiliul de Sustenabilitate al grupului Volkswagen a făcut eforturi pentru a se asigura că protecția mediului este una dintre prioritățile strategice ale companiei. Volkswagen a optat pentru o abordare corectă prin ofensiva din domeniul mobilității electrice, iar acum prin familia ID. Este timpul potrivit pentru a pune acest plan în practică”.

Producție curată

Pentru modelul ID., Volkswagen s-a concentrat în fiecare etapă pe evitarea sau reducerea la valori minime a emisiilor de dioxid de carbon. Bateriile mașinii vor fi produse în Europa, iar energia acestor fabrici va proveni din surse regenerabile. În acest moment sunt analizate cu furnizorii direcți și indirecți măsuri de reducere a emisiilor în lanțul de distribuție și în producția materiei prime. Fabrica de la Zwickau utilizează deja energie produsă extern din surse regenerabile. Emisiile care nu vor putea fi evitate în procesul de producție vor fi compensate prin investiții în alte proiecte de protecție a mediului. Prin urmare, modelul ID. va beneficia din start de o producție neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te