Șah pe piața mașinilor electrice. Pregătește ID. 2all, cât un Polo, la sub 25.000 €

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 20.03.2023 - 14:19
Volkswagen dă șah pe piața mașinilor electrice. Pregătește ID. 2all, cât un Polo, la sub 25.000 €. - Foto: Volkswagen
Volkswagen dă șah pe piața mașinilor electrice. Pregătește ID. 2all, cât un Polo, la sub 25.000 €. - Foto: Volkswagen
Volkswagen dă șah pe piața mașinilor electrice. Pregătește ID. 2all, cât un Polo, la sub 25.000 €. - Foto: Volkswagen

Volkswagen dă șah pe piața mașinilor electrice, îi ia fața lui Elon Musk în cursa pentru automobile electrice mai ieftine și dă fiori și Daciei Spring. Constructorul german a anunțat modelul ID. 2all ce va intra în producție în 2025 la un preț sub 25.000 €.

SHARE

Cea mai ieftină mașină electrică de pe piața europeană în momentul de față este Dacia Spring (20.800 euro preț de bază), un model 100% de oraș. Iar Elon Musk, patronul Tesla, vorbește despre o mașină electrică de sub 25.000 $ în SUA de câțiva ani.

În acest context, Volkswagen a prezentat conceptul Volkswagen ID. 2all, un fel de Volkswagen Polo electric, care va intra în producția de serie în 2025 la un preț de sub 25.000 €. 

Citește și: Moment istoric în istoria auto: Volanul și pedalele (frână - accelerație), declarate piese opționale

ID. 2all, „mașina electrică a poporului”

Tracțiune față, autonomie de până la 450 km, caracteristici tehnice inovatoare, precum Travel Assist, IQ.LIGHT sau sistemul de planificare traseu pentru autovehicule electrice, și un nou limbaj al designului.

Volkswagen („mașina poporului”, în traducere din germană) se poate spune că se pregătește să lanseze „mașina electrică a poporului” cu ID. 2all la sub 25.000 €.

Citește și: Stații pentru mașinile electrice, obligatorii la blocuri noi. Prețul apartamentelor va crește

Constructorul german continuă povestea de succes a mașinilor sale compacte în era mobilității electrice și oferă o primă privire asupra unui Volkswagen complet electric ce costă sub 25.000 de euro prin modelul concept ID. 2all.

Versiunea care va intra în producția de serie va fi bazată pe configurația electrică MEB Entry și este unul dintre cele zece modele electrice noi pe care Volkswagen le va lansa până în 2026. 

„Transformăm compania rapid și fundamental – cu obiectivul clar de a face din Volkswagen o adevărată Marcă Adorată. ID. 2all demonstrează unde dorim să ducem marca. Dorim să fim aproape de client și să oferim tehnologie de top în combinație cu un design fantastic. Implementăm transformarea în ritm alert pentru a aduce tuturor mobilitatea electrică”, a declarat Thomas Schäfer, CEO al Volkswagen autoturisme.

Datorită platformei MEB Entry îmbunătățite, modelul ID. 2all este echipat cu propulsie (tracțiune spate), baterie și tehnologie de încărcare deosebit de eficiente. Are un motor electrică puternic, ce oferă 166 kW/226 CP și va dispune de o autonomie calculată conform WLTP de până la 450 de kilometri, conform datelor furnizate de constructor.

Cu o lungime de 4.050 mm, o lățime de 1.812 mm, o înălțime de 1.530 mm și un ampatament de 2.600 mm, Volkswagen ID. 2all este foarte apropiat ca dimensiuni de Volkswagen Polo (4.074 mm lungime). 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te