Volkswagen, cel mai mare constructor auto din lume, își repornește motoarele

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 27.04.2020 - 13:10

Germania a început pe 20 aprilie ridicarea treptată a măsurilor de izolare impuse din cauza pandemie de COVID-19 la jumătatea lunii martie, iar Volkswagen încearcă să-și repornească cu atenție motoarele. Reatingerea capacității maxime a uzinelor va depinde însă și de piață.

SHARE

Uzina de motoare de la Chemnitz a început treptat producția din 23 aprilie. Iar luni, 27 aprilie, a fost reluată producția la fabrica din Zwickau, unde se fac Golf-ul Variant și cel mai important model al mărcii în momentul de față, Volkswagen ID.3.

În prima fază, 50 de ID.3 vor fi produse pe zi la Zwickau, un număr corespunzător pentru aproximativ o treime din volumul de producție înregistrat înainte de pandemia de COVID-19.

“La Volkswagen, sănătatea are întâietate. De aceea preocuparea principală în acest moment nu este câte mașini construim pe zi. Ceea ce este mai important este că procesul de transformare a e-mobility, aflat deja în curs, începe să-și reia ritmul astăzi. ID.3 este unul din vehiculele cheie pentru Volkswagen”, a declarat Thomas Ulbrich, membru al Consiliului pentru Volkswagen E-Mobility și speaker din partea Consiliului Director Volkswagen Saxonia. De asemenea, Ulbrich a explicat că în uzine sunt implementate măsuri suplimentare pentru protejarea sănătății angajaților, iar repornirea este corelată și cu gradul de stabilitate în aprovizionarea la nivel internațional.

Tot pe 27 aprilie, și-a reluat activitatea cu o capacitate redusă și Fabrica de Sticla din Dresda pentru e-Golf. Jens Rothe, președintele Consiliului Muncitorilor al diviziei Volkswagen Saxonia, a subliniat faptul că protecția și sănătatea forței de muncă are prioritate odată cu reluarea activității de producție.

“Am ajuns la o înțelegere cu compania asupra unor măsuri de protecție a angajaților. Un lucru este clar: Nu ne asumam niciun risc, sănătatea angajaților nostri are prioritate absolută- chiar dacă asta inseamnă să producem mai puține automobile”, a explicat Rothe.

Măsurile de protecție împotriva coronavirsului impuse în uzinele Volkswagen pentru reluarea activității includ reguli stricte de distanță și igienă, precum obligația de a purta protecție pe nas și gură, în zone unde distanțele de 1.5 m nu sunt posibile, intervale scurte de curățenie, separarea schimburilor pentru a evita contactul și responsabilizarea angajaților în a-și măsurara temperatura înaintea inceperii programului în fiecare zi.

De asemenea, numeroase procese de producție sunt optimizate și sunt introduse măsuri consistente minime de distanță și o creștere a standardelor de igienă aplicată în toate domeniile. Toate regulile se aplică de asemenea și angajaților partenerilor externi și furnizorilor de servicii de la sediul fabricii.

În același timp, Volkswagen a reluat deja producția în aproape toate fabricile sale din China. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te