VIDEO Un român a mers Fălticeni - Berlin - Fălticeni cu Dacia Spring. A stat la încărcat 36 de ore

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 31.10.2022 - 17:03

Cum cea mai ieftină mașină electrică de pe piață are din ce în ce mai mulți adepți și nu toată lumea își permite două automobile, Dacia Spring începe să devină „actor” al unor experiențe extreme. Un român a mers de la Fălticeni la Berlin și retur încărcând de 34 de ori.

SHARE

Dacă în vară un român s-a încumetat să plece cu Dacia Spring la mare în Grecia, în peninsula Halkidiki, și a povestit pe Facebook cum a reușit să parcurgă aproape gratis cei aproximativ 800 de kilometri până în stațiunea Kallithea, în septembrie 2022, un român de la Fălticeni la Berlin și retur. 

În total, a parcurs 3.732 de kilometri, a încărcat de 34 de ori, la stații CSS și Type 2 de-a lungul aventurii, și a stat la încărcat cu mașina nu mai puțin de 36 de ore. În total, în cei 3.732 de kilometri, Spring-ul a consumat 529.731 kWh, spune proprietatul aventurier pe pagina sa de Facebook și în filmulețul documentar postat pe YouTube, consumul mediu la dus fiind de 13.6 kWh/100km și la întors, de 12.5 kWh/100 km. 

Citește și: La stațiile pentru mașini electrice, kW-ul a ajuns și 3,5 lei. Șofer: „Cumpărați repede o fosilă”

16 încărcări de la Fălticeni la Berlin

Utilizatorul „mihaitudosa” povestește pe YouTube că de la Fălticeni la Berlin a parcurs 1.974 kilometri, cu o viteză medie de 67.9 km/h și un consum mediu de 13.6 kWh/100 km. S-a oprit să încarce de 16 ori și a stat la încărcare cu mașina aproximativ 540 minute la stații CCS și aproximativ 604 minute la stații Type2.

La unele stații a încărcat gratuit, așa că drumul Fălticeni - Berlin spune că l-a costat doar circa 530 de lei. 

Citește și: VIDEO 300 de lei costă să mergi 100 km cu Pick-up-urile electrice Hummer și Ford 150 Lightning

36 de ore de încărcare, în 3.732 de kilometri

La întoarcere, de la Berlin la Fălticeni, utilizatorul „mihaitudosa” a parcurs cu Dacia Spring 1.887 de kilometri și a oprit să încarce de 18 ori. „Distanță medie de 104 km între opriri, 190 km cea mai lunga etapă, 36 km cea mai scurtă, pentru a încărca cu o medie de 35 minute/oprire, 607 minute în total pe CCS și 413 minute pe Type2 (noaptea la Debrecen și alte 37 minute pe la stațiile MOL)”, a detaliat acesta.

Prin urmare, de la Fălticeni la Berlin și retur, temerarul proprietar de Dacia Spring a oprit să încarce în total de 34 de ori și a stat cu mașina la încărcat circa 36 de ore. 

„Această călătorie nu a fost în ritm galopant, ci a fost în ritm normal pentru a ne bucura de anumite obiective. Adeseori galopăm prin anumite locuri atât de frumoase și poate, nu vom mai avea altă șansă să le vizităm. Așadar, în urma atâtor comentarii, unele amuzante, altele jignitoare, altele argumentate, altele ”la mișto”, răspunsul meu la propunerile ”1850 km îi făceam în 20 de ore” este că meseria mea nu este șofer profesionist. Și nu, nu am avut prea mult timp la dispoziție, dar mi-am programat călătoria astfel încât să am timp să vizitez ce mi-am propus”, a explicat „mihaitudosa”.

În total, „combustibilul” necesar aventurii cu Dacia Spring de la Fălticeni la Berlin și retur a costat 1.023 lei, potrivit proprietarului, la mai multe stații încărcând gratuit.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te