VIDEO Constructorul turc de mașini electrice TOGG, surpriza CES 2024. Prezintă T10F, primul sedan

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 10.01.2024 - 17:58
Contructorul turc de mașini electrice TOGG, surpriza CES 2024. Prezintă T10F, primul sedan - Foto: Profimedia Images

Constructorul turc de mașini electrice TOGG este surpriza CES 2024 în materie de mobilitate. Prezintă în premieră mondială T10F, primul sedan cu prelungitor din portofoliu și al doilea model din gamă, după SUV-ul electric T10X a cărui producție de serie a început în 2022.

SHARE

Consumer Electronics Show (CES), cel mai important salon de tehnologie din lume, este, în ultimii ani, din ce în ce mai căutat ca rampă de lansare și de constructorii auto, ale căror creații devin, pe zi ce trecere, adevărate gadget-uri pe roți. 

Printre producătorii au care expun la CES 2024 se numără, de pildă, BMW, Mercedes, Kia și Hyundai. Dar constructorul turc de mașini electrice TOGG poate fi considerat surpriza salonului din Las Vegas. 

Citește și: VIDEO CES 2024 Autovehiculul clasic s-a demodat. Ce propune conceptul „Platform Beyond Vehicle”

Constructorul turc de mașini electrice TOGG, surpriza CES 2024. Prezintă T10F, primul sedan

Primul producător de vehicule electrice din Turcia, Türkiye Otomobili Girişim Grubu A.Ş. (TOGG), a anunțat la CES 2024 extinderea gamei și a prezentat al doilea din gama sa. Deocamdată, SUV-ul TOGG T10X se vinde doar în Turcia, dar constructorul țintește expansiunea în Europa, precum și pe alte piețe. 

TOGG T10F, mașina electrică prezentată în premieră la CES 2024, este un sedan fastback, cu patru uși și hayon, cu un design dezvoltat împreună cu Pininfarina.

Deocamdată, nu au fost date prea multe detalii, dar sedanul electric TOGG T10F este programat să fie pus în vânzare în Turcia în 2025 și, apoi, pe piața europeană, notează dailysabah.com.

"Vom introduce T10F, un fastback care reflectă spiritul vremurilor, pentru utilizatorii noștri începând din Turcia în 2025", a declarat Gürcan Karakaș, CEO-ul Togg.

Citește și: VIDEO „Globul de cristal”, nouă opțiune pentru mașinile premium. E făcut de Continental și Swarovski

TOGG T10F, autonomie de până la 600 km

Mașina electrică TOGG T10F va fi oferită în trei versiuni tehnice și cu două niveluri de echipare.

Modelul T10F RWD (tracțiune spate), animat de un motor electric de 218 cai putere și un cuplu de 350 Nm va avea o autonomie cuprinsă între 350 și 600 de kilometri, în funcție de varianta de baterie.

Versiunea T10F AWD (tracțiune integrală), care are o accelerație 0-100 km/h de 4,6 secunde și produce un cuplu de 700 Nm, vizează o autonomie de aproximativ 530 de kilometri.

Modelul cu autonomie standard are o capacitate a bateriei de 52,4 kWh, în timp ce această capacitate crește la 88,5 kWh în cazul modelului cu autonomie mare.

Citește și: VIDEO CES 2024 Mașinile, transformate în console de jocuri pe roți: split-screen și controllere

De asemenea, noul model va dispune de capacitatea inovatoare V2L (Vehicle-to-Load), care permite transferul de energie electrică de la baterie la diverse dispozitive electrice.

Togg produce în prezent modelul T10X la uzina sa din nord-vestul provinciei Bursa. Producția a început în octombrie 2022, înainte ca livrările să fie lansate în aprilie anul trecut.

În afară de SUV și fastback-ul T10F, TOGG va produce alte trei modele - un hatchback electric de clasă „C”, un SUV electric de clasă „B” și un MPV electric de clasă „B”.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te