VIDEO „Globul de cristal”, nouă opțiune pentru mașinile premium. E făcut de Continental și Swarovski

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 09.01.2024 - 14:08
„Globul de cristal”, nouă opțiune pentru mașinile premium. E făcut de Continental și Swarovski - Foto: Continental

„Globul de cristal” va fi o nouă opțiune pentru mașinile premium. Continental a dezvoltat, alături de Swarovski Mobility, primul display de 10 inch pentru planșa de bord care este „înglobat” într-un cristal Swarovski și l-a prezentat la Consumer Electronics Show (CES) 2024.

SHARE

Continental prezintă la CES 2024, cel mai important salon de tehnologie din lume, „globul de cristal” pentru automobilele premium. 

Ecranul inovator pentru vehiculele premium are o construcție unică, cu un aspect fără ramă și semitransparent, deschizând astfel posibilități complet noi pentru un interior de lux minimalist. Display-ul a fost deja premiat cu distincția „CES 2024 Innovation Award Honoree” pentru designul excepțional. 

Citește și: VIDEO CES 2024 Mașinile, transformate în console de jocuri pe roți: split-screen și controllere

 „Globul de cristal”, nouă opțiune pentru mașinile premium. E făcut de Continental și Swarovski

Ecranul Crystal Center Display de 10 inch se bazează pe cea mai recentă tehnologie microLED, care permite atingerea unor niveluri fără precedent de luminozitate și contrast. Panoul microLED care generează imagini este suspendat într-un corp de cristal compus artistic, creând iluzia că conținutul afișat plutește.

Citește și: Inteligența Artificială, reglementată, în premieră, în UE. Reguli stricte, pentru AI generative

Combinația dintre display-yl auto și cristalul real a fost dezvoltată de compania de tehnologie Continental, cu centre puternice de cercetare și dezvoltare și în România, în colaborare cu Swarovski Mobility.

Corpul de cristal volumetric are fațete distinctive, obținute prin tehnici speciale de șlefuire. Iar transparența unică a elementului de cristal face vizibilă consola centrală din spatele său, astfel încât aceasta devine suprafața centrală de interacțiune din interiorul vehiculului.

După cum arată „globul de cristal” Crystal Center Display acesta ar putea să apară detul de curând pe lista de opționale ale modelelor BMW Seria 7 și BMW Seria 5, care dispun deja în habitaclu de ornamente interactive cu design de cristal Swarovski. 

Citește și: VIDEO Tehnologiile Science Fiction ale viitorului. Biroul cu pedale, mașina cu decolare verticală

"Cu Crystal Center Display ca o componentă cheie dorim să întoarcem lumea designului interior și să creăm un punct focal inovator pentru vehiculele premium ale viitorului - unul care să atragă atenția și să stârnească emoții. Ne îndepărtăm de afișarea simplă a informațiilor și o ridicăm la o experiență de utilizare extrem de personalizată", a declarat Dr. Boris Mergell, șeful User Experience (UX) din cadrul Continental.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te