UE vrea să schimbe metoda de măsurare a emisiilor poluante pentru mașinile plug-in hybrid

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 05.02.2022 - 13:03
UE vrea să schimbe metoda de măsurare a emisiilor poluante pentru mașinile plug-in hybrid. / Foto: thisismoney.co.uk

Uniunea Europeană intenţionează să-şi îmbunătăţească metoda de măsurare a emisiilor de dioxid de carbon pentru maşinile plug-in hybrid, după criticile că testele actuale dau rezultate mai mici.

SHARE

Noua metodologie ar putea însemna că unii producători de automobile, care în 2021 au vândut aproape tot atâtea hibride plug-in în Europa cât au vândut vehicule electrice cu baterie, ar trebui să vândă mai multe vehicule electrice pentru a îndeplini obiectivele UE privind emisiile şi pentru a evita amenzi considerabile.

Este posibil ca testul revizuit să fie aplicat din jurul anului 2025, au spus sursele citate de Reuters.

Citește și: Norma de poluare Euro 7, și de trei ori mai drastică. Singura soluție, electrificarea

Autonomia 100% electrică a plug-in hybrid-elor, sub lupă

Datele de la contoarele de consum de combustibil - care conform legislaţiei UE trebuie să fie integrate în maşinile noi din 2021 - vor fi încorporate în test. Acest lucru va arăta o imagine mai realistă a cât de mult se mai bazează maşinile hibride pe motorul lor cu ardere internă peste bateria electrică. 

”Factorul de utilitate va fi schimbat. Începem să colectăm datele de la vehicule... este un proces în derulare”, a declarat pentru Reuters Petr Dolejsi, director pentru transport durabil al Asociaţiei Europene a Constructorilor de Automobile (ACEA), referindu-se la estimarea medie a cât de mult circulă un hibrid în modul electric.

Citește și: Bătrână de 80 de ani, păcălită de o tânără că va ajunge model în Paris și Dubai. A pierdut 35.000 €

Un oficial al Comisiei Europene a declarat că este în discuţie un amendament la normele de implementare privind emisiile poluante Euro 6 care revizuieşte abordarea de testare - numită Procedura de testare a vehiculelor uşoare la nivel mondial (WLTP) - pentru a determina factorii de utilitate pe baza datelor reale de la contoarele de consum de combustibil, dar nu erau în măsură să dea mai multe detalii.

Modificarea va fi discutată în continuare de Grupul de lucru pentru vehicule cu motoare, format din părţi interesate din industrie, guvern şi asociaţii de consumatori, pe 9 februarie, a spus oficialul, cu o decizie aşteptată anul acesta.

Schimbarea testului pentru a reflecta mai bine emisiile din lumea reală este susţinută de consensul tot mai mare în rândul grupurilor de mediu şi al autorităţilor de reglementare că mașinile plug-in hybrid nu sunt atât de verzi cum s-a crezut cândva şi nu ar trebui trataţi în mod egal cu vehiculele electrice cu baterie atunci când se elaborează politici de încurajare a electrificării.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te