Skoda Kamiq, fratele lui Arona și T-Cross, se pregătește pentru Geneva 2019

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 11.02.2019 - 15:54

Cu puțin timp înaintea premierei mondiale a SUV-ului urban Skoda Kamiq, fratele lui Seat Arona și Volkswagen T-Cross, de la Salonul Auto de la Geneva 2019, cehii au prezentat interiorul noului său SUV urban. Iar mașina a fost surprinsă de carpaparazzi în teste.

SHARE

Habitaclul noului model îmbină caracteristicile ergonomice şi designul emoţional, cu spaţiul generos, specific tuturor modelelor din Mladá Boleslav. Și, în același timp, dispune de noul concept interior prezentat în premieră odată cu studiul VISION RS. „Linia de caracter” ce înconjoară ecranul liber poziţionat în câmpul vizual imediat al şoferului reflectă liniile capotei motorului şi este totodată un suport ergonomic pentru mâna ce utilizează ecranul tactil. De asemenea, Skoda oferă o dotare digitală de ultimă oră pentru Kamiq: afişajul opţional Virtual Cockpit, care are unul dintre cele mai mari display-uri din segment, de 10,25 inch.

Construit pe platforma modulară transversală (MQB), SUV-ulețul are un ampatament de 2.651 de milimetri și oferă un spațiu interior generos. Portbagajul are un volum de bază de 400 de litri, care poate ajunge la 1.395 de litri, cu spătarele scaunelor spate rabatate.

Design-ul exterior a Skoda Kamiq nu este o surpriză, fiind trasat de conceptul Vision X dezvăluit la Geneva 2018. În fotografia-spion, se observă o caroserie marcată de forță și robustețe, calandrul lat, cu lamele duble, capota cu linii sculptate și o linie tornado marcantă, care alungește vizual mașina.

Probabil, cel mai spectaculos artificiu arhitectura sunt farurile divizate, cu lumini de zi în partea superioară. „Pentru noul nostru SUV urban, Kamiq, am implementat o configuraţie complet nouă pentru faruri. Farurile compuse din două unităţi, cu luminile de zi în partea superioară, sunt un element de design inedit la Skoda. Aceste faruri conferă lui Kamiq o alură unică şi reprezintă o nouă interpretare a limbajului de design al SUV-urilor noastre, cu care am repurtat deja succese notabile”, a explicat Oliver Stefani, directorul departamentului de Design al mărcii.

Foto: autoexpress.co.uk

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -