România are, începând din iulie 2024, primul centru IT BMW TechWorks din Europa Centrală și de Est și al doilea de pe „bătrânul continent”. Iar, în doar 9 luni, centrul IT al bavarezilor de la Cluj a devenit un adevărat hub de dezvoltare software.
Echipa de specialiști a crescut de la 110 oameni la 350 de oameni și, acum, se mai căută încă 200 de experți.
Citește și: „Multi-energy”, arma cu care BMW a câștigat războiul cu Mercedes și Audi în 2024 în clasa premium
România, noul hub IT din Europa Centrală și de Est al BMW. Angajează sute de experţi software
„BMW TechWorks România este un proiect construit cu viziune și consecvență. În doar câteva luni, am demonstrat că putem atrage și dezvolta talente valoroase, capabile să livreze soluții software performante într-un mediu profesional matur. Vom continua să investim în oameni, în structuri agile și în excelență,” a declarat Emil Petru, director general al BMW TechWorks România.
În perioada următoare, BMW TechWorks România își va menține direcția de creștere, având ca obiectiv atingerea unui număr de peste 500 de specialiști IT până la finalul anului 2025.
Citește și: O aplicație inventată și dezvoltată în România digitalizează serviceurile auto din întreaga lume
Iar în paralel, compania va continua consolidarea echipelor, extinderea portofoliului de proiecte și technologii, cât și dezvoltarea unui ecosistem tehnologic stabil și competitiv.
„Această creștere reflectă atât evoluția constantă a proiectelor în derulare, cât și capacitatea echipelor noastre de a livra rezultate solide într-un ritm accelerat. Am reușit să construim o organizație cu o cultură puternică, bazată pe colaborare, asumarea responsabilității, inovație și excelență în execuție,” a explicat Marian Haus, director operaţionalal BMW TechWorks România.
Ce fac experții români în software la BMW TechWorks din Cluj
Echipele din Cluj-Napoca sunt implicate în proiecte specifice ale BMW, axate pe dezvoltare software și digitalizare, contribuind activ la consolidarea expertizei tehnologice a grupului atât la nivel local, cât și internațional.
Investitii in competenţe precum dezvoltare software pe platformele Cloud AWS si Azure, Salesforce, SAP, 3DExperience, și Inteligenta Artificiala, au fost un avantaj în dezvoltarea rapidă a companiei. Iar colaborarea cu universităţile tehnice și de profil IT din Cluj joacă un rol important în acest sens.
Citește și: S-a terminat supremația iPhone. Mașinile BMW pot fi parcate de la distanță și cu Samsung și Motorola
Hub-ul IT al BMW de la Cluj dezvoltă componente centrale pentru proiecte IT, cu accent pe Europa:
• Connected Procurement: Lanțurile de aprovizionare și sistemele de control extrem de complexe necesită sisteme IT conectate.
• Digital Shopfloor: IT de producție modernă ca element central al BMW iFactory, programul de producție inteligentă BMW Group.
• Model de vânzări directe: Dezvoltarea componentelor IT centrale pentru implementarea modelului de vânzări directe BMW și MINI în Europa.