Prețuri-bombă, la piesele pentru Tesla Cybertruck: ștergător – 165$, parbriz – 1.900$, aripă – 550$

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 15.12.2023 - 14:26
Prețuri-bombă, la piesele pentru Tesla Cybertruck: ștergător – 165$, parbriz – 1.900$, aripă – 550$ - Foto: Profimedia Images
Prețuri-bombă, la piesele pentru Tesla Cybertruck: ștergător – 165$, parbriz – 1.900$, aripă – 550$ - Foto: carscoops.com
Prețuri-bombă, la piesele pentru Tesla Cybertruck: ștergător – 165$, parbriz – 1.900$, aripă – 550$ - Foto: carscoops.com

Prețuri-bombă, la piesele pentru Tesla Cybertruck. Dacă tot utilizatorii și asigurătorii se plâng, în general, de prețurile pieselor și reperațiilor la mașinile electrice, iată câteva exemple pentru pick-up-ul momentului: ștergător – 165$, parbriz – 1.900$, aripă – 550$.

SHARE

Noul pick-up electric de la Tesla nu va fi nici ușor, nici ieftin de reparat, având în vedere panourile din inox ale caroseriei, care, de exemplu, nu se pot repara cu chit, și prețurile pieselor. 

Potrivit catalogului de piese pentru Tesla Cybertruck, unele componente sunt extrem de scumpe, în comparație cu piesele pentru pick-up-ul Ford F-150, de exemplu. 

Citește și: Elon Musk a vândut „gogoși”. Tesla Cybertruck are nevoie de baterie suplimentară și costă dublu

Prețuri-bombă, la piesele pentru Tesla Cybertruck: ștergător – 165$, parbriz – 1.900$, aripă – 550$

După cum reiese dintr-o serie de capturi de ecran postate de un utilizator de pe Cybertruckowenrsclub (deoarece catalogul de piese de schimb de pe site-ul Tesla nu afișează în prezent prețurile), costul de înlocuire a unei lame de ștergător de parbriz și a unui braț de ștergător pentru Tesla Cybertruck este de 165 $.

În comparație, în catalogul de piese Ford, o lamă de ștergător de parbriz pentru Ford F-150 costă 24 $, iar brațul ștergătorului, 18 $, deci, în total, 42 $. Desigur, Ford F-150 are două ștergătoare de parbriz, spre deosebire unul singur la Cybertruck, dar chiar și înlocuirea lor ajunge la maximum 96 $, în loc de 165 $, relatează carscoops.com.

Parbrizul pentru Tesla Cybertruck costă 1.900 $. Pentru un Ford F-150, parbrizul poate costa doar 380$, dacă e simplu, nu include nicio tehnologie încorporată cum ar fi senzorul de ploaie. Dar Tesla susține că parbrizul pick-up-ului electric Cybertruck este realizat din sticlă „Gorilla”, mai rezistentă la ciobituri și fisuri, ceea ce ar putea reduce frecvența înlocuirilor.

Citește și: Sixt nu mai vrea să închirieze mașini electrice Tesla. Se depreciază repede. Cu ce le înlocuiește

Actuatorul de direcție față, motorașul servodirecției electrice, are, însă, chiar un preț-bombă. Unitatea costă 3.300 $.

Prin comparație, întregul ansamblu cremalieră și pinion (caseta de direcție) de la un Ford F-150 Lightning este cotat la 2.000 $.

Apoi, un geam lateral Tesla cybertruck costă între 200 $ și 260 $. La un F-150 Lightning, un geam lateral costă până la 395 $.

O aripă față pentru Cybertruck costă 550 $, dar proprietarii, probabil, nu vor trebui să plătească pentru a vopsi piesa înainte de a fi fixată pe vehicul pentru că e din inox polișat și nu se poate repara cu chit.

Capota față, frunk-ul, costă 1.910 $, iar restul panoului frontal, 935 $. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te