Sixt nu mai vrea să închirieze mașini electrice Tesla. Se depreciază repede. Cu ce le înlocuiește

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 05.12.2023 - 11:31
Sixt nu mai vrea să închirieze mașini electrice Tesla. Se depreciază repede. Cu ce le înlocuiește - Foto: Profimedia Images - Imagine cu rol ilustrativ

Sixt nu mai vrea să închirieze mașini electrice Tesla. Se depreciază repede în comparație cu vehiculele pe benzină sau motorină, reparațiile sunt mult mai scumpe și, prin urmare, nu rentează. Cu ce le înlocuiește? Cu mașini electrice chinezești, în pricipal.

SHARE

Una dintre cele mai mari și mai cunoscute companii de Rent-a-Car din lume, Sixt, a anunțat că nu mai vrea să închirieze mașini electrice Tesla și va renunța la flota deja achiziționată, în ciuda faptului că dorește să își facă mai „verde”, mai ecologic, întregul parc auto în următorii ani.

Motivul este unul pur economic. Mașinile electrice Tesla se depreciază repede  în comparație cu vehiculele pe benzină sau motorină (ICE), reparațiile sunt mult mai scumpe și, prin urmare, nu rentează, potrivit analizelor de costuri realizate de specialiștii Sixt. 

Citește și: Elon Musk a vândut „gogoși”. Tesla Cybertruck are nevoie de baterie suplimentară și costă dublu

Sixt nu mai vrea să închirieze mașini electrice Tesla. Se depreciază repede. Cu ce le înlocuiește

Tesla Model Y se vinde ca pâinea caldă în Europa. E pe primul loc, până acum, în 2023. Dar pentru companiile de Rent-a-Car, se pare că, modelele Tesla nu sunt deloc o afacere. După ce, recent, gigantul „Rent-a-Car” Hertz s-a declarat dezamăgit de mașinile electrice din cauza reparațiilor care costă dublu ca la mașinile termice, Sixt a anunțat direct că nu mai vrea să închirieze mașini electrice Tesla pentru că nu rentează. 

Sixt spune că va elimina treptat din flota sa mașinile electrice ale constructorului auto american Tesla, din cauza costurilor ridicate față de cele ale mașinilor ICE, pe benzină și motorină, mai ales pentru reparații și asigurare. 

Compania Sixt și-a informat oficial clienții că nu va mai achiziționa niciun vehicul Tesla nou pentru flota sa și că va dispune, de asemenea, vânzarea stocului existent de mașini electrice Tesla, relatează carscoops.com.

Sixt le-a explicat clienților că nu poate ignora prețul de listă și costurile de reparație mai mari ale vehiculelor electrice sau deprecierea abruptă a acestora, aspecte care fac ca vehiculele electrice să piardă din valoare mai repede decât mașinile tradiționale cu motoare cu combustie, și a dat vina și pe războiul prețurilor creat de Tesla pentru această situație, producătorul ieftinind de mai multe ori în 2023 mașinile sale cu prelungitor.

Citește și: VIDEO Ce este „Uni Wheel” și cum vrea să reinventeze roata în cursa electrificării mașinilor

"Aceste costuri au fost supuse unei presiuni suplimentare din cauza campaniilor de reduceri ale unor producători, în mod deosebit de clar în cazul Tesla (...) În general, acest lucru duce la costuri de deținere semnificativ mai mari pentru vehiculele Tesla, pe care trebuie... să le luăm în considerare în deciziile noastre privind flota", a informat Sixt.

În timp ce multe companii de Rent-a-Car au scheme de "răscumpărare", de „Buy Back”, cu producătorii de automobile, conform Focus.de, Sixt nu are un astfel de acord cu Tesla, care ar putea să o protejeze de o scădere a valorii flotei sale de vehicule electrice americane.

Citește și: Top-ul fiabilității JD Power: Mașinile noi, din ce în ce mai proaste. Polestar și Tesla, „campioane”

Focus.de relatează că acesta ar putea fi motivul pentru care clienții vor putea în continuare să închirieze mașini electrice de la BMW, Peugeot, MG, Nio și BYD prin Sixt, dar nu și o Tesla.

Menținerea unui anumit nivel mașini electrice este importantă pentru ca Sixt, care a anunțat că obiectivul său este de a face ca cel puțin 70% din flota sa să fie electrică până la sfârșitul deceniului.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te